Még szorosabb lesz az együttműködés polgárőrök és rendőrök között

Május 18-án zajlott a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek éves közgyűlése, melyen a megyében működő polgárőr-egyesületek elnökei vettek részt.

Dr. Őri László, Pécs alpolgármestere a rendezvényen mondott köszöntőjében hangsúlyozta, a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség összehangolt, együttműködésének köszönhető, hogy az elmúlt években felére csökkent, tavaly pedig a háromezres lélektani határ alatt volt a regisztrált bűncselekmények száma.

– A számok ugyan biztatóak, de nem dőlhetünk hátra, bőven van még teendő. A pécsiektől a legtöbb jelzést a közterületeken tapasztalt rendzavarások és a bódult, drogos állapotban randalírozó fiatalok miatt kapjuk. Arra kérem a polgárőröket, hogy az idén is legyenek segítségünkre abban, hogy ezeket az eseteket visszaszoríthassuk. Köszönöm nekik azt, hogy a pécsiek érdekében szabadidejüket feláldozva önkéntesen szolgálják a várost és példát mutatnak – mondta Őri László. Hozzátette, a város és az önkormányzati képviselők az idei évben is kiemelten támogatják a városrészi polgárőr-egyesületek működését.

Cseh László, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnöke elmondta, az éves közgyűléseken beszámolókat tartanak a szövetséghez tartozó egyesületek elnökei, döntéseket hoznak a polgárőrséget érintő kérdésekben és változásokban.

– Az előző évhez képest nagy változások nem várhatóak, bár ebben az évben kimondottan a közterületeken való jelenlét erősítését tűztük ki célul – számolt be terveikről Cseh László.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével nemrég megbízott Gulyás Zsolt ezredes a rendezvényen méltatta a polgárőrök munkáját, lapunknak pedig elmondta, a rendőrség még szorosabb együttműködést tervez a polgárőrséggel.

 

Hirdetés