Még több Tüke-kártyás van

Jankó Andrea oklevelet is kapott

Már több mint 15 ezer pécsi igényelte a négy hónapja megújult Tüke-kártyát. Úgy tűnik, hogy a kártyával járó kedvezmények és a megannyi elfogadóhely csábító a városiak számára.

hirdetés

Mi sem bizonyítja jobban a Tüke-kártya népszerűségét, mint az a tény, hogy már több mint 15 ezer pécsi rendelkezik a rengeteg kedvezményre jogosító plasztiklappal – egészen pontosan 15 525 darabot adtak már ki. A 15 000. kártyabirtokosnak Páva Zsolt polgármester személyesen gratulált a Széchenyi téri Tüke Iroda előtt, valamint átadta a szerencsés kártyakiváltónak meglepetésnyereményét is: egy úgynevezett Tüke Biciklit.

Megvárta, amíg a dömping alábbhagy, és nyert
Megvárta, amíg a dömping alábbhagy, és nyert

A nagy értékű bringát Jankó Andrea pécsi könyvelő kapta, aki lapunknak elmondta, hogy amikor először hallotta a hírt, azt hitte, hogy valami viccről van szó, de aztán a meghökkenése örömbe csapott át. A könyvelő boldogan tette hozzá: úgy tűnik, meg lett az eredménye annak, hogy nem állt be az év elején a kártyára várók méteres soraiba. Március 29-én vette csak meg a 15 ezredik kártyát. Nagyon rég biciklizett – folytatta –, de azt úgy sem lehet elfelejteni, és már alig várja, hogy újra belejöjjön. Végezetül elmondta: egy gyerekülést be kell majd újítania, hiszen van egy 17 hónapos kislánya, akivel nemsokára együtt fogja hajtani a Tüke-biciklit.

Jankó Andrea oklevelet is kapott
Jankó Andrea oklevelet is kapott

A tavaly decemberben komoly megújuláson, alapvető változásokon átesett pécsi városkártya iránti érdeklődés továbbra is stabilnak tekinthető, hiszen márciusban is közel 2 ezer új tulajdonossal (pontosan 1818 darabbal) bővült a kártyások köre. A cél az, hogy a pécsiek az eddigieknél is nagyobb kedvezményeket kapjanak a folyamatosan bővülő számú beváltóhelyeken, emellett a kártyatulajdonosok a megszokott régi áron vásárolhatnak bérleteket is a pécsi buszokra.

A Tüke-bringával szelelt el a nyertes
A Tüke-bringával szelelt el a nyertes

A Tüke-kártya megújult weboldalán 12 elfogadóhely-kategóriában 171 elfogadóhely között válogathatnak a kártyatulajdonosok. Például kedvezményesen lovagolhatunk lovakon és hullámokon is a Berek Wakeboard és Lovarda birtokán. Lukács Tibor, a park ügyvezetője lapunknak elmondta, hogy a kártyát a pécsiek eddig leginkább a lovaglásra adott 5 százalékos kedvezményért mutatták fel, azonban nem sokan. De a wakeboard-szezon még csak most kezdődik, az ügyvezető szerint pedig feltehetően a 10 százalékos vízisí-kedvezmény csábító lesz majd a szórakozni vágyó pécsieknek.

Tüke Kártyával olcsóbb lesz a wakeboard szezon
A kártyával olcsóbb lesz a wakeboard-szezon

A Bikalon található Élménybirtokon a kártyával féláron juthatunk hozzá a felnőtt, a gyermek, a diák, a nyugdíjas és a családi belépőjegyekhez is, amit a kikapcsolódó pécsiek bizony ki is használnak – tudtuk meg a birtok munkatársaitól.

Úgy tűnik, hogy a pécsiek a taxizáshoz is elkezdték már használni a kártyát, ugyanis Glávits István, az Euro 7 Taxi ügyvezetője lapunknak elmondta, hogy az elmúlt 4 hónapban jó pár utasuk használta már az ezer forint feletti 10 százalékos kedvezményüket. Azt azonban hozzátette, hogy a kártyás taxizók elterjedtnek még nem nevezhetők, inkább “rapszodikusan” találkoznak velük a taxisok.

A bikali birtok féláron látogatható a kártyával
A bikali birtok féláron látogatható a kártyával

Háber Tamás, a pécsi Aranykacsa étterem vezetője kifejtette, hogy legtöbben a hétvégi családi ebédek és vacsorák során használják a városkártyát, de bízik abban, hogy a kártyának köszönhetően hét közbeni törzsvendégkört is ki tudnak majd alakítani.

A Széchenyi téri iroda mellett a plasztiklapocska továbbra is igényelhető a Biokom NKft. ügyfélszolgálatán, a Millennium Üzletházban lévő volt Tüke Busz Zrt. ügyfélszolgálatán és az Apáczai Művelődési Központ aulájában is.