Még több uniós forrás érkezhet Pécsre

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár tett látogatást a minap a Jókai téren található országgyűlési képviselői irodaházban. A politikust Csizi Péter honatya fogadta régi jóbarátként, emellett azonban egyeztetést folytattak arról, hogy miként lehetne még több uniós forrást biztosítani Pécs számára.

hirdetés

A látogatás kapcsán Csizi Péter érdeklődésünkre elmondta, hogy Rákossy Balázs pécsi származású, az államtitkár nem felejtette el pécsi gyökereit.

– Balázs nem hanyagolja szülővárosát, Pécsen nevelkedett, ide járt középiskolába, szülei is itt élnek. Ezért különös figyelmet fordít Pécsre és a helyi eseményekre, sűrűn megfordul a városban. Mivel pécsi származású, az államtitkárok közül vele kiemelten jó és baráti a kapcsolatunk, ezt Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár nevében is mondhatom.

csizip_rakossyb0 - 1
Baráti a kapcsolatuk – Forrás: Csizi Péter Facebook-oldala

Az uniós források felhasználásáért felelős államtitkár sokszor jelenik meg Csizi Péterrel kamarai rendezvényeken, gyakran egyeztetnek és találkoznak helyi vállalkozókkal is.

– Ha bármikor, bármilyen körülmények között találkozunk, akkor mindig az a legfontosabb célunk, hogy a jelenleg futó európai uniós fejlesztési pénzekből Pécs és a pécsiek – beleértve a civil szervezeteket és vállalkozásokat is – minél nagyobb arányban részesedjenek. Rendszeresen egyeztetünk egymással a futó pályázatokról, az új kiírásokról annak érdekében, hogy minél több fejlesztési forrás érkezzen Pécsre. Erről tárgyaltunk most is – fogalmazott Csizi Péter.

  • Fóris Béla

    Mi az a honatya, talán atyaian nyúl bele a közösbe?