Mégiscsak megépülhet a Corso Irodaház

Mégiscsak eltűnhet a 6-os melletti lévő vasbetonoszlop erdő, miután a Corso Hotel mellett megépíthetik az irodaházat. A beruházó ennek érdekében már kérte is a Pécsi Építési Szabályzat módosítását.

hirdetés

A Corso épületegyüttesnek otthont adó Búza teret évekkel ezelőtt értékesítette a Toller László polgármester vezette önkormányzat. A területen 2008-ban el is kezdődtek az építési munkálatok, s a tervek szerint egy 8800 négyzetméteres, háromszintes üzletházat alakítottak volna ki, amelybe kereskedelmi egységek mellett vendéglátóhelyeket is szántak.

Az építkezés a gazdasági válság miatt megtorpant, az uniós forrásokból (is) felhúzott szálloda megnyitotta kapuit, a ház alatti mélygarázsok is elkészültek, ám azóta nem történt továbblépés.

corso, gödör01
Ekkor még a hotel sem készült el – talán most tényleg lesz folytatás

A Corso Invest Group bérbeadással foglalkozó vezetője, Török Csaba 2011-ben még azt mondta, hogy kicsi az esély a folytatásra, ám ezúttal sokkal bizakodóbb volt.

Mint fogalmazott, a terv az, hogy a korábbi koncepcióból az irodaház funkciót tennék hangsúlyosabbá, és ‘A’ kategóriás irodákat alakítsanak ki, valamint egy konferencia-központot hoznának létre.

Hozzátette: a Pécsi Építési Szabályzat és a korábbi engedélyeik módosítása után várhatóan jövőre már meg tudják azt is mondani, hogy mikor indulhat el a munka.

Az önkormányzat illetékes bizottsága elé kerülő PÉSZ módosításában egyébként az szerepel, hogy a telek 100%‐ban beépíthető, de az ennél kisebb beépítés egyaránt előnyös lehet a városnak és a beruházásnak is. Az épület a földszinttel együtt ötszintes lenne.

Az új elgondolások alapján nem használnák fel a mélygarázs felett az egész területet, hanem annak egy része nyitott maradhatna, és parkként funkcionálna a Lánc utca mentén. A már kész, háromszintes mélygarázst a Nagy Lajos utca felől lehetne megközelíteni.