Megérkezett az első cápa Pécsre

cápa újra, hl01

A fiatal, 70-80 centis zebracápát tartálykocsival hozták Hollandiából. Nemsokára lesznek társai is a hamarosan megnyíló állatkertben.

A közel kétmilliárd forintból épülő pécsi állatkert új tengeri medencéjébe megérkezett az első cápa. A fiatal zebracápa a part menti zátonyokon él, a melegebb éghajlatú vizekben honos. A Csendes-óceánban, az Indiai-óceánban és a Vörös-tengerben is megél. Az állat rákokkal, csigákkal táplálkozik. A pécsi állatkertbe érkezett faj tojásokkal szaporodik. S nemcsak úszni tud, mint a többi cápa, hanem az aljzaton is meg tud pihenni.

Megérkezett a cápa a pécsi állatkertbe!Megérkezett a cápa a pécsi állatkertbe!

Posted by PécsMa.hu on Wednesday, February 24, 2016

A zebracápa egyébként felnőtt korára pöttyös lesz, így akár hívhatnák pöttyös cápának is. A zebracápa mellett egy rája is érkezett, de nemsokára két másik cápa is beköltözik pécsi otthonába.

Az épülő új állatkertben a hatalmas főépület földszintjén helyezkedik el 100 köbméteres cápa-akvárium, valamint 15 másik kisebb akvárium.

cápa újra, hl03

Ezek közül 4 úgynevezett paludárium, amelyekben láthatjuk a vízfelszín alatti élővilág részleteit is. Az akváriumszint felett lesznek a terráriumok, ahol megannyi hüllővel és kétéltűvel nézhetünk majd farkasszemet.

A főépületben kap helyet egy szemináriumi terem is, ahol különböző előadásokat és kurzusokat fognak majd tartani diákoknak. A főépületnél lesz a csimpánzkifutó. Itt 10 centiméteres üvegablakokon át nézhetjük majd a játszadozó főemlősöket.

cápa újra, hl02

Az új állatkertben hat nagy kifutója a különböző majomfajtáknak. A fókamedence körül lelátóperon is lesz, hogy kényelmesen üldögélve nézhessük a bohóckodó állatokat.

A nagymacskák kifutójában rohangálhat majd az állatkert fő attrakciója, a tigrispár. Mellettük egyből ott lesznek az oroszlánok, az ő „lakásuk” tetejére ki is tudunk majd menni. Tőlük nem messze, ugyanebben az épületben lesz a víziló szállása is, az ő szépen kialakított szabadtéri helyét körbe is sétálhatjuk majd.

A bölények mellett épül meg az Afrika-ház, ahol többek között antilopokkal, tevékkel, zebrákkal találkozhatunk.

cápa gal18
cápa gal16
cápa gal17
cápa gal15
cápa gal13
cápa gal14
cápa gal12
cápa gal11
cápa gal10
cápa gal08
cápa gal09
cápa gal07
cápa gal06
cápa gal05
cápa gal01
cápa gal02
cápa újra, hl03
cápa újra, hl02
cápa újra, hl01