Meghalt Leo

A pécsi állatkert idős oroszlánja, Leo az örök vadászmezőkre költözött, írja közösségi oldalán az Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium.

hirdetés

A gondozók és dolgozók szomorúan búcsúznak az állatkert matuzsálemi korú hím oroszlánjától, aki 24 éven át volt a közönség egyik kedvence. Impozáns sörényével kiemelkedő egyed volt az állatkerti oroszlánok között.

Az utóbbi időben folyamatos fizikai leépülés és erőteljes porckopás volt megfigyelhető nála. Tetemét a Magyar Természettudományi Múzeumba szállították.

Több mint két évvel ezelőtt trónörököst is hoztak az állatkertbe, Moro Leo utódaként érkezett. Az akkor 12 kilogrammos oroszlánkölyök mára másfél tonnás nagymacskává cseperedett. Tavaly ősszel a falka nőstényeivel is összeeresztették, azonban Kira és Noni a sarokba szorította a megszeppent udvarlót. Nem hagyták enni, se pihenni, de az is előfordult, hogy megverték a hím állatot. Ekkor a gondozók jobbnak látták, ha a falkát újra szétválasztják.

oroszlán1
Moro, az újdonsült király

Moro azért került a nyíregyházi állatkertből Pécsre, mert az idős pécsi hímoroszlán, Leo nem tudott már úgy teljesíteni, mint régen.

  • Józsi bácsi

    Másfél tonnás oroszlán ? Érdekes ? 🙂

  • Józsi bácsi

    Egy dolgot azért nem értek. Hogyan nőhet meg egy oroszlán ( Moro) másfél tonnásra ? Aki már látott két mázsás disznót és oroszlánt az tudja, hogy kb. egy súlycsoportban játszanak. És mit szólnak miindehez az orrszarvuk, pláne az elefántok ? 🙂

  • Magyar

    Szegény legalább megérhette a tisztes öregkort, nem azok akiket a bolsevik kommunusta volt pártállami igazgató levadásztatott a ketrecükbe….na ott is kérdés ki volt az állat!!!?