Meghekkelték a PécsMa.hu plakátjait

Keddre virradóra ismeretlenek matricázták le a PécsMa.hu plakátjait a városban, vagyis hekkeltek – írta az akcióról a fővárosi baloldali lap. 

hirdetés

A vélhetően baloldali, liberális aktivisták hétfő éjszaka dolgozhattak, és a baloldali lapok már délelőtt beszámoltak a szerintük hekkelésről. A fővárosi hvg.hu pedig azt írta, hogy alighogy kikerültek a plakátok, máris meghekkelték őket, holott a plakátok már hónapok óta megtalálhatóak a városban – vagyis a szokásos csúsztatással indítottak.

A fővárosi lap leszögezi: a lap főszerkesztője Bóka Máté, a plakátokra pedig az aktivisták a „Meddig hazudsz Bóka Máté?” feliratokat tették fel.

Egyébként korábban Simon Wintermans szervezett tüntetést a lapunk ellen – amiről mi is beszámoltunk –, majd petícióval fordult Páva Zsolt polgármesterhez a főszerkesztő leváltása érdekében, mondván, ők ezt akarják.

A történet pikantériája, hogy a független hvg-sek a független tüntetőket visszaküldhették fotózni a helyszínre, mert az éjszakai képek nem sikerültek jól, így az egyik független aktivista kénytelen volt elkerékpározni még a Mecsek Áruházhoz és a Kórház térre is, hogy a független fővárosi szerkesztők elégedettek legyenek a munkájukkal.

A PécsMa.hu-nak egyébként több mint 28 ezer lájkolója van – mindettől függetlenül.

Fotó: hvg.hu

hirdetés