Megint cukrászda lesz a Caflischból

Az elmúlt hetekben a Király utca 32. előtt elhaladók szorgos sertepertélésre figyelhettek fel. Bár a Caflisch cukrászda felvirágoztatására 2011 óta többen is kísérletet tettek, a siker eddig elmaradt. Azonban most az egykoron népszerű belvárosi hely visszatér.

hirdetés

 

Caflisch cukrászda régi fotó
Visszaszereznék a patinás cukrászda fényét

Megnyitja kapuit a Caflisch, Pécs legrégebbi cukrászdája. Az épület 1798-tól egészen 2009-ig ebben a funkcióban működött, majd két éven át zárva tartott. 2011-től több üzemeltető próbált kávézót működtetni a helyen, de nem jártak sikerrel. Balikó Ákos és Istókovics Norbert újra cukrászdát és kávéházat álmodott a Caflischba.

– A Caflischt közösségi térként látjuk a jövőben. Célunk, hogy a betérőt a múlt század kávéházainak világába kalauzoljuk. Úgy gondoljuk, sokszor a kulcs nem a termék „túlcizellálása”, hanem a jó vendéglátás és a szakma szeretete – mondta el Balikó.

Sajnálatos módon az eredeti bútorzat és a Herendi porcelán borítású kávégép visszavásárlására, melyek jelen pillanatban magánkézben vannak, egyelőre nincs keretük, de reményeik szerint a közeljövőben ezzel is hozzá tudnak járulni az eredeti Caflisch-hangulat visszaállításához.

A kézműves sütemények és kávékülönlegességek rajongói július 12-én 16.00 órakor, ünnepélyes megnyitó keretében térhetnek vissza a patinás falak közé.