Megint elszabadult egy autó Pécsen!

Egy hónap alatt ez már a második olyan eset, amikor sofőr nélkül “száguldott” egy autó Pécsen. És persze megint csak a szerencsén múlott, hogy nem történt nagyobb baj.

hirdetés

Épp a Tettyéről sétált kisfiával hazafelé Edit, amikor arra lett figyelmes, hogy feléjük gurul egy autó a Magaslati úton. A nő először azt hitte, hogy a sofőr csak meg akar fordulni az úton, ám az a padkára szaladt.

– Gondoltam is magamban, hogy hát ezt biztos nem így tervezte, mert az autót a szegély fogta meg. Csak ez után tűnt fel, hogy senki nem ül a volánnál, hiszen jó fél perc múlva szaladt egy férfi az autó után – meséli a nő.

A férfi nem tétovázott, azonnal a volán mögé pattant és szemlátomást nem zavartatta magát, arrébb állt a járművel. Csak ezután nézte meg jobban, hogy mekkora kár keletkezett az autóban – meséli a szemtanú.

– Az egészben az a legbosszantóbb, hogy egy hónapja a közelben történt hasonló baleset, aminek ugyancsak egy kismama volt szemtanúja. Lassan már ott tartok, hogy a sétálást is meggondolom ezen a környéken – fakadt ki az asszony.

Edit azt még hozzátette a történtekhez, hogy miután az incidens megtörtént, kérdésére annyit közöltek vele, hogy “csak a kézifék rossz, senkinek nem esett bántódása”. Az már csak hab a tortán, hogy ugyanúgy parkoltak le az autóval, mint a baleset előtt. Azaz se egy tégla, se pedig befelé fordított kerék nem mutatta jelét, hogy a sofőr tanult volna az esetből.

Korábban egyébként a feje tetején állt meg egy autó a Péter utcában, akkor egy hathetes csecsemőt sétáltatott az anyuka, aki végignézte a balesetet. Senkinek nem esett baja az ijedtségen kívül.

 És a végére egy erősen ajánlott tanács a hegyekben parkoló sofőröknek! 

Ha sebességben hagyjuk az autót és a kéziféket is behúzzuk, akkor nagyobb lesz az autónak a “tartása”, tehát egy lejtőn nagyobb biztonságot ad az ellen, hogy leguruljon, mert ha sebességben van, akkor a motorfék is fogja az autót. Emellett pedig párhuzamos parkolásnál mindig járdaszegélyhez kell kormányozni a kerekeket, hogy a szegély is megfogja a több mázsás autót.

Íme erről egy videó:

Címlapos képünk a korábbi balesetnél készült.