Megint időt húz a Murphy’s

A városháza aljában működő vendéglátóhely immár nem először nem teljesítette a város felé vállalt kötelezettségeit. Eddig a közel 30 millió forintos tartozásából 6 milliót rendezett, fennmaradó összegre a határidő lejárt. Az önkormányzat felszólítást küldött ki, de azt valószínűleg nem vették még át. Egy-két hét múlva jöhet a szerződésbontás.

hirdetés

Másfél hónapja számoltunk be arról, hogy a Murphy’s Pub sorsa végre rendeződni látszik. Az üzemeltetők ugyanis másfél évnyi bérleti díjjal tartoznak Pécsnek, egy új megállapodás szerint ugyanakkor 6 millió forintot még januárban, a fennmaradó összeget február 15-ig fizették volna meg. Legalábbis ezt vállalták januárban.

A február közepi határidőig ugyanakkor csak a hatmillió érkezett meg a pécsi önkormányzat számlájára, a maradék mintegy 23 millió forint nem.

Januárban azt is írtuk, hogy a húzással időt biztosan nyernek az üzemeltetők, de a városháza nem jut garantáltan pénzéhez.

A 1994 óta működő vendéglátóhely többszöri üzemeltetőváltáson esett át, s az eddigi négy után ismét új, de azonos tulajdonosi szerkezetű gazdasági társaság viszi már tovább a helyet. Az új üzemeltető a bérleti szerződéssel rendelkező Corner Pub Kft. (ügyvezetője Vörös Ferenc) albérlője, a Centrál Restaurant Kft. (ügyvezetője Vörös Laura); ez utóbbi cég vállalta is az adósság rendezését. A megállapodást minderről ugyanakkor a Corner Pubbal kötötték meg, a felszólítás is e cégnek ment ki a városházától.

Mint azt az önkormányzat lapunkkal közölte, a határidő lejártát követően rögtön, február 24-én kiküldték a fizetési felszólítást, de tértivevény nem érkezett vissza. Feltehetően nem vették át az iratot. Amint végre átveszik, nyolc napja van a fizetésre Corner Pub Kft.-nek, ellenkező esetben szerződést bonthatnak.

Kerestük Vörös Ferencet a Corner Pub Kft. ügyvezetőjét, de cikkünk elkészültéig nem sikerült vele beszélnünk.

[box title=”Bérleti díjcsökkentés feltételekkel” box_color=”#a32f2f”]A galériával együtt összesen mintegy 500 négyzetméternyi ingatlanrészt bérel a kocsmát üzemeltető Corner az önkormányzattól havi nettó egymillió forint plusz áfáért. Miután megtörténik a fizetés, a bérleti jogot átruházhatják a Cornerről a Centrálra, s megállapodhatnak arról is a várossal, hogy a 223 négyzetméteres alagsori ingatlanrész bérbe vételét megszüntessék, arra ugyanis nincs szüksége a kocsmának. Ezzel a Murphy’s üzemeltetői azt szeretnék elérni, hogy a bérleti díjuk 710 ezer forint plusz áfára csökkenjen. Mindez azonban nem fog menni, amíg nem rendezik a tartozást.[/box]