Megint jön a hó?

Tavaly március 15-én ellepte az országot a hó, megbénult a közlekedés, lefújták a városi programokat. Most ismét komoly hidegbetörésre számíthatunk, nem kizárt, hogy ismét tavaszi tél lesz.

hirdetés

Annyi már most biztos: szombaton igen komoly lehűlés várható, de a meteorológusok véleménye egyelőre megoszlik abban, hogy milyen mértékű lesz ez. Az Időkép.hu előrejelzése szerint a nemzeti ünnepen viharos széllel jön meg a hidegfront, aminek következtében vasárnapra 10 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet, előreláthatólag hózáporok is kialakulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 21 fokos csúcshőmérsékletet ígér még szombatra. Az OMSZ honlapján az áll, hogy a déli órákig derült, napos idő várható, majd délután a hidegfront miatt gyorsan lehűl a levegő, kora este több helyen várható kisebb eső, zápor.

Havazás út
Készenlétben a hókotrók?

A Biokom Kft. egyébként háromnapos előrejelzéssel dolgozik, vagyis csütörtökön már biztosan tudni fogják a cégnél, hogy idén is a tavaszi tél ellen kell-e küzdeniük a hókotrókkal.

A tavalyi ünnepségeket elsöpörte a hatalmas havazás, az összes szabadtéri rendezvényt lefújták.

Ön szeretne kokárdában havat lapátolni?

Eredmények

Loading ... Loading ...

 • tavasz

  Édes istenem ekkora hülyeséget! Tavaly 0 fok körüli hideg szeles idő volt napközben, most meg érkezik egy hidegfront, ami a 8-10 fokkal az átlagosnál melegebb időt lehűti az átlagra, 10-12 fokra vasárnapra.

 • leírták

  Ott van a link a cikkben, én ráklikkeltem, és tessék:

  Hidegbetörést hoz az ünnep

  Idén sem lesz unalmas a március 15-ei hétvége, viharos széllel érkezhet hozzánk egy hidegfront.
  Egyelőre még sok a kérdőjel, de egy biztos: ami az időjárást illeti, nem fogunk unatkozni az ünnepi hétvégén.

  Szombaton a nap második felében, azaz március 15-én viharos szelet hozó hidegfront érheti el hazánkat, mely a vasárnapi időjárás meghatározója is lesz egyben. A magasban mintegy 15 fokos lehűlés várható, szombat estétől esővel, záporokkal, akár zivatarokkal is tűzdelve. A front előtt ugyanakkor még kellemes meleg lesz, a déli megyékben akár 18 fokig is melegedhet majd a levegő.

  Vasárnap előreláthatólag már hózáporok, hódara-záporok is kialakulhatnak, természetesen erre a hegyvidékeken van a legnagyobb esély. A szelet továbbra is viharos lökések kísérhetik.

  Hétfőn is marad a szeles idő, de ekkor már csak szórványosan várható eső, záporeső, és újra melegszik a levegő.

  Folyamatosan frissülő előrejelzésünk itt olvasható.

  ez egy másik időjárás oldal:

  Szombaton, nemzeti ünnepünk napján eleinte derűs idő várható, majd a déli óráktól északnyugat felől markáns hidegfront érheti el hazánk térségét, délutántól már eső, zápor is kialakul, viharos szél kíséretében. Erős hidegbetörés valószínű.

  Vasárnap erősen szeles, hűvös idő valószínű, délelőtt elszórt záporokkal, a hegyekben hózáporokkal, majd délután – főleg nyugaton tartósabb eső is kialakulhat.

 • Hallatlan

  Más cikkekben is olvastam, hogy jön a hó. Talán a cikkíró is máshol olvasta.

 • Valaki

  Dehogy jön a hó, nem tudom a cikk szerzője honnét szedte ezt a nagy baromságot, attól, hogy 15-20 fok helyett 8-10 fokra lehűl az idő az nem jelenti azt, hogy jön a hó, különben is egyetlen nap az egész, bármi lesz is talán kibírjuk! Bár szerintem esőn és viharos szelen kívül nem igen lesz más!

 • Hallatlan

  Tegnap még nem ilyen időjárást reklámoztak pl a tv-ben. Szóval? Igaz, anno Németh Lajos egy riportban elmondta, hogy olyan gyorsan változnak a légköri frontok, hogy azt sem tudják megmondani, hogy egy óra múlva milyen idő lesz. (!!!) Arról is beszélt, hogy szinte mindenki tudja, hogy az időjárást befolyásolják. (!!!) Ezt simán kimondta a riportban.

 • MókaMáté

  A válaszban esélyt sem adsz arra, hogy IGEN, mi akarunk havat lapátolni! Vicces fijjú!

 • Krisz

  A Belügymin sms-ét már várom… 😀

 • …..

  IGEN