Megint megjelölték a kertvárosi kutyagumikat

Újabb “megrázó” posztot közölt a Mosolymanó Egyesület elpotyogtatott kutyagumikról. Ezúttal 161 mocskot lobogóztak fel.

hirdetés

 

kutyaszar3

Közel egy éve akciózott először a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület (KATKE) és a Mosolymanó Egyesület azért, hogy felhívják a kutyások figyelmét arra: rengeteg piszkot hagynak maguk után az ebek. Az akciót most is megismételték, a módszer ugyanaz volt: kis piros zászlókkal jelölték meg a kutyák ürülékét egy adott területen.

kutyaszar2

A Mosolymanó Egyesület elnöke, Vörösné Deák Andrea a Faceboook-posztban azt írja, kicsit javult a helyzet, hiszen egyre több kutyasétáltatót lát zacskóval. Ha az emberekben feltámad az igény arra, hogy felelős állattartóként nézzenek rájuk, akkor mind többen fogják saját kutyájuk után összeszedni a kutyagumit. Nem az egyéneket, hanem a társadalmat próbálják szembesíteni a probléma nagyságával – tette hozzá.

Mint megírtuk, a bélférgekkel fertőzött kutya az emberre is veszélyes paraziták petéit ürítheti ki az utcán. Egyes kutyagumiban megbúvó galandférgek a lárvát tartalmazó petével juthatnak az ember szervezetébe, a lárvák pedig a bélben kelnek ki, átfúrják magukat a bélfalon és végül a májban, a tüdőben, a szívben vagy épp az agyvelőben kötnek ki, ahol cisztát képeznek.

kutyaszar

Fotók: Mosolymanó Családi Központ

 • Bence Novák

  Sajnos hallottunk az önök látszattevékenységéről. Mint ez is az. Kutyaszart zászlóznak. Ugye nem gondolja komolyan? Egyúttal felszedhették volna, és kitesznek egy táblát, hogy mennyi volt, többet ért volna. De akik igazi munkát végeznek, pl a Pécskörnyéki álletmentők, azok nem érnek rá vörös zászlókat tűzdelni a kutyaszarba.

 • Nagy Melinda

  Kedves Novák Bence!

  Az, hogy valaki kinek a jobb ill. bal keze, az lehet egy döntés, bár jelen esetben nem releváns, hiszen a cikkben szereplő tevékenységnek semmi köze nincs se Tóth Bercihez, se Kővárihoz! Az pedig, hogy valaki nem a szellem született arisztokratája, nem döntés kérdése, hanem születési, genetikai adottság! Sajnos Ön ebben nem dönthetett, nem tehet róla, így született! Önnek teljesen mindegy, hogy milyen témáról van szó, a hozzászólásaiból ez derül ki, a tudata csak a “tótbercizésig” jut el! Továbbá felhívom a figyelmét, hogy a két, együttműködő egyesület politika tevékenységet nem folytat, bár lehet, hogy ezt az Ön agya nem tudja befogadni, de attól még így van! Részemről, az Egyesület tagjaként büszke vagyok az Egyesületem (Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület) tevékenységére, munkájára, mely az elmúlt évek során (2012-től már Civil Társaságként működött, majd 2013. áprilisától Egyesületként) valamivel többet tett Pécs városáért, mint Ön Kedves Novák Bence! Persze, ha egyáltalán így hívják és nem egy “fantommal” állunk szemben! Önnel ellentétben én merem vállalni a nevemet képpel együtt! Eddig, bár láttam, még soha nem reagáltam az „értelmes” megjegyzéseire és a későbbiekben sem kívánok észrevételt tenni!

  További szép estét kívánok!

 • Bence Novák

  Nincs is annál szebb mint amikor Tóth Berci joobb, és Kővári bal keze kéz a kézben kutyaszart lobogóz vörös zászlókkal. Micsoda hír!!

 • Sebestyén Írisz

  Szar szar hátán! A normálisabbik közfogos a kutyaszart felszedi,ha már ott van, nem pedig feldíszíti, majd a zászlókat megint össze szedi. Dupla munka nem ? Nem hurkapálcákon csüngő , komcsi színű papírok kellettek volna, hanem az Engerből , 100 db zacskó 99 forintért!