Megint nekiment a városvezetőknek a Jobbik

Csődbe kormányozta a Fidesz Pécset – vélekedik a Jobbik, ezzel a címmel tartottak sajtótájékoztatót a párt pécsi önkormányzati képviselői péntek délelőtt. Munkahelyteremtés, adósságok, rossz városvezetés – ez volt a mondanivalójuk.

hirdetés

Fogarasi Gábor szerint a város ötmilliárdos adósságában még nem szerepelnek a városi cégek hiányai, így ez az összeg összesen húszmilliárdra is rúghat együtt véleményük szerint.

– Totális kudarcot vallott a városvezetés, Páva Zsolt polgármester és Csizi Péter is, mint Pécs gyengekezű országgyűlési képviselője. A Jobbik konkrét tervekkel, programmal felkészült arra, hogy a jövő évben országosan, később helyben is leváltsa a mostani korrupt Fideszt – mondta Fogarasi.

Gyimesi Gábor úgy fogalmazott, 2009-ben, mikor a Fidesz átvette a hatalmat, első dolga volt a szerinte veszteséges Tettye Forrásházat létrehozni, később a Tükebuszt – ennek kapcsán megvásárolni az állítása szerint legköltségesebb Volvo buszokat –, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-vel szétverni a város sportéletét.

Hozzátette: Hoppál Péter országgyűlési képviselő pedig csak a kultúrát hangoztatja. Ennek jegyében ugyan hozott pénzt Pécsre, de azzal is a veszteséges ZsÖK súlyos pénzügyi hiányosságait tömi be – vélekedett.

– Egy költséghatékonyan gondolkodó, profi városvezetésre van szükség, egy határozott országgyűlési képviselőre, ahhoz, hogy új munkahelyek jöjjenek létre, szakemberek segítségével egy új idegenforgalmi koncepció felállításával fel kell pezsdíteni a turizmust, megvalósítani a béruniós programot. Ez mind megvalósulna, amikor a Jobbik jövőre kormányra kerül – jelentette ki.