Elsők a pécsi utcazenészek

Az egyik fővárosi portál, a Velvet által indított Kalap Kabát utcazenész tehetségkutató versenyt két pécsi csapat nyerte meg. Tizenhárom produkcióból hat került a döntőbe, a két helyi csapat már korábban is az esélyesek között volt. 

hirdetés

Míg a Tükezoo a legtöbb, a Band of Streets pedig a második legtöbb voksot szerezte meg a zsűritől a döntőbe jutáskor még hetekkel ezelőtt – nem véletlenül, hiszen igazi bulit csaptak a szentendrei utcán, így a pontozókat is elvarázsolták.

A döntőt pénteken rendezték meg ugyanott, és nem kis örömet hoztak ismét a pécsieknek a csapatok: a két együttes az első két helyet hódította el.

tükezoo
A Tükezoo utazik Dublinba

A Velvet beszámolója szerint a zsűri nem is tudott dönteni, ezért megosztották az első helyet.

A bécsi utcazene fesztiválon a Band Of Streets lép fel – hivatalosan ők lettek a másodikok – , a csapat a Szigetre is kapott meghívást. Míg Dublinba a Tükezoo utazhat – ők lettek az elsők – , és nekik is lesz lehetőségük a Szigeten fellépni, valamint a VinCE Balaton fesztiválon is muzsikálhatnak majd.

A BOSS így zenélt Pécsen:

[youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=939X2C2B4Fg”]

A Band of Streets  New Orleans Brass stílust játszó együttes,  a versenyben az egyetlen akusztikus fúvós banda volt a többi gitáros csapattal szemben.  A Tükezoo pedig rendkívül szellemes szövegeivel, kedves dallamaival, egyedi hangzásával rabolhatta el a zsűri szívet, amelynek tagja volt Novák Péter, Vermes Orsolya, Vörös András és Árkosi Szabolcs.