Megint tüntetnek a bankok ellen

Kétnapos tüntetés kezdődött Pécsett hétfőn, amelyet a szervezők elméletileg a devizahitelesek érdekében tartanak. A maroknyi csapat ugyanakkor valamiféle rendszerváltást is akar, csak azt nem árulják el, hogy pontosan kikkel. 

hirdetés

Nemrégiben tartottak éhségsztrájkot a Városháza előtt azért, hogy felhívják a figyelmet a devizahitelesek helyzetére. Az akkori csapat két tagja most is megjelent azon a demonstráción, amit ezúttal az OTP Rákóczi úti fiókja előtt tartanak egy sátorban.

Azt mondják: “örök lázadók vagyunk”, és gyakorlatilag érveik, mondandójuk nem változott sokat: elégedetlenek az Orbán-kormánnyal, a devizahiteleseket segítő akciókkal, szerintük a bankok becsapták az embereket. A tüntetők száma ezúttal sem érte el az öt főt, ahogy korábban is csak páran tiltakoztak.

– A demonstrációt a “Magyarország a magyaroké” elnevezésű tömörülés tartja – ezt már a főszervező, Tóth János  mondta, aki a rendőrségtől kért területfoglalási engedélyükből puskázta ki az elnevezést, majd mondott még egyet: “Magyarország összefog, Magyarország a miénk.”

És, hogy az említett tömörülésnek kik is tagjai?

– Elég sokan vagyunk a csoportban, kimondottan pécsiek, de azért országos is a csoportosulásunk – tette hozzá a férfi, aki ugyan pécsinek mondta magát, de kővágótöttösinek is. Az, hogy hányan vannak, és kicsodák, végül nem derült ki.

Állítják, nincsenek mögöttük politikai pártok, de azért bevallják, hogy a radikális jobboldalban lennének olyan emberek, akik megfelelhetnének kormányzásra.

Voltak már öten is

Aztán előkerült a jól ismert rendőrségi megafon is, ezzel az eső miatt szinte üres utcának kiabálta a szervező: “Magyarország a tietek, nem a kormányé, nem a korrupt bankoké. Elrabolták a pénzetek, árverezik a lakásokat. Szétverték a gazdaságot, az ipart, a családoktól mindent elvettek. Le kell váltani a kormányt, mert ellenünk van. Csatlakozzatok, mire vártok!”

Az üvöltözésre rá sem hederítettek az emberek, a bankból kilépők is inkább gyorsan szedték a lábukat és ügyet sem vetettek a tiltakozókra. Ők pedig fagyoskodtak tovább.