Mégis mit gondol a belvárosról? Ne tartsa vissza magát!

Azt várják, felpezsdül a piac

Elindult a Belváros konzultáció: a pécsi belváros számára ugyanis új, átfogó stratégiát kell alkotnia a városnak annak érdekében, hogy a központ virágzó, élettel teli helyszín legyen. Ehhez online várják a pécsiek javaslatait, véleményét.

hirdetés

A történelmi belvárosnak mindig is kitüntetett szerepe volt a város életében, és az elmúlt évtizedben számos fejlesztés történt itt – elég csak a világörökségi helyszínek megújulására, a belvárosi terek megszépülésére, vagy éppen az egyházmegyei fejlesztésekre gondolni –, de rengeteg rendezvényt is tartanak, amelyekkel időről időre élettel telik meg a központ. Azonban most egy újabb szakasz indulna a belváros életében, még inkább a helyiek igényeire alapozva.

Pécs kilenc európai várossal (Igualadával, Fermóval, Besztercével, Hengelóval, Hoogeveennel, Sibenikkel, Libereccel, Basingstoke-kal és Romannal) fogott össze azért, hogy egy olyan, más települések számára is példamutató stratégiát alkossanak, ami a belvárosi kereskedelmi élet újratervezését, átalakítását, modernizálását célozza meg.

ITT TÖLTHETI KI A KÉRDŐÍVET! KATTINTSON!

Pécs a lakosság, a belvárosi kereskedők és különböző érdek-képviseleti csoportok véleményeinek meghallgatása után szeretné a stratégiaalkotást és a belvárosi márkaépítést megkezdeni. Ennek érdekében online konzultációt indított a Pécsi Városfejlesztési Zrt., ahol részletesen elmondhatjuk véleményünket a belváros kereskedelméről, a programokról, a pozitív vagy negatív tapasztalatainkról, sőt még javaslatokat is tehetünk.

A pécsi önkormányzat eddig is fontosnak tartotta, hogy a pécsiekkel közösen szülessenek meg azok a döntések, amelyek a város életét hosszú távon befolyásolhatják. Így történt ez az uránvárosi, kertvárosi, vagy éppen a kerékpáros konzultációk során, ezért az itt élők véleményére adva, javaslataikat, elképzeléseiket megfontolva valósítják meg a fejlesztéseket.