Megmarad a bányászati múzeum

Délelőtt már demonstráltak a bányászmúzeum előtt, de Nagy Csaba alpolgármester tájékoztatta őket, hogy nyitott kapukat döngetnek. A város átveszi a patinás intézmény működtetését.

hirdetés

Egy kisebb csoport tartott demonstrációt pénteken délelőtt a Bányászati Múzeum előtt Pécsett. Benke Norbert, az MSZOSZ baranyai képviseletvezetője szervezte e tüntetést, hogy elérjék: ez eddigi spopronio fenntartásban működőó múzeumot ne hagyja veszni Pécs az alpokaljaiak kivonulása után.

A kultúráért felelős alpolgármester lapunknak elondta: az eddig egy soproni székhelyű alapítvány által működtetett pécsi bányászati múzeum sorsa hamarosan megoldódik.

Bányászati Múzeum

– A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel már tárgyaltunk az épület átadásáról, amint megkapjuk a hozzájárulást, a múzeumot át tudjuk venni működtetésre; erre heteken belül sor kerül – mondta Nagy.

Szerinte a múzeum átvételével teljes lehet a pécsi múzeumi kínálat, egy kézben, városi fenntartásban tudják az intézményeket fenntartani.

  • Gazsi Bácsi

    Eleve azt nem értem, hogy miként került ki a pécsi fennhatóság alól a Bányászati Múzeum….

  • sárdí.robert.

    nagyonkérem.szépensegícsenek.kaban.habárkílágya,az,tíborcos.dárágováck.petít.osztájtársamat.akor.az.koch.valéría.ískolakőzpontol.éncsakjolérezní.akartam.volna.magam

  • Volt egyetemista

    Nicsak! Egy jó hír.