Megnyerte a szavazást a hős kisfiú!

Életet mentett

Kicsit több mint negyvenezer szavazattal Budavári Andor nyerte a TV2 Süss fel nap! internetes szavazását. Ahogy korábban megírtuk, a kilencéves pécsi kisfiú csontvelőt adott ritka genetikai betegségben szenvedő kisöccsének, hősies tette miatt pedig szülei benevezték a kereskedelmi csatorna programjába. A nyereményként kitűzött egymillió forintot annak a kórháznak szeretnék felajánlani, ahol Andor öccsét ápolják.

hirdetés

Az internetes szavazás meglehetősen szorosra sikerült, Andor után csak pár száz szavazattal maradt le a kaposvári Polgár Fanni, aki immár két éve a Kutyatár Egyesületnél önkénteskedik.

Végül azonban a sok barátnak, ismerősnek és ismeretlen támogatónak köszönhetően Budavári Andor végzett az első helyen a versenyben, több mint negyvenezer szavazattal.

A Budavári család tragédiája idén nyáron kezdődött, amikor teljesen váratlanul elvesztették legidősebb gyermeküket, a 17 éves Koppányt. A kamaszfiúról kiderült, hogy egy igen ritka genetikai betegségben szenved, és bár egész életében tünetmentes volt, amikor elkapta a nyállal terjedő mononukleózist, immunrendszere felmondta a szolgálatot.

Budavári Andor család

A családnak alig volt ideje felocsúdni az őket ért veszteségből, máris jött az újabb szörnyű hír, egy másik testvér, a 3 éves Lacika szintén veszélyeztetett. A kisfiút az őssejt-beültetés menthette meg, de a műtétre csak azért kerülhetett sor szinte azonnal, mert a testvérek közül Andor alkalmas donor volt. A kilencéves kisfiú gondolkodás nélkül vállalta a műtétet és a beavatkozással járó fájdalmakat.

Andor tehát megérdemelten végzett az első helyen az online szimpátiaszavazáson. A végső győztes személye azonban egyelőre kérdéses, hiszen összesíteni kell még az applikáció eredményeit, illetve a Süss fel nap! program hét tagú kuratóriumának (amelynek többek között a pécsi Marsalkó Dávid is tagja) is fel kell állítania egy sorrendet a tíz fiatal között. Vagyis azt, hogy ki kapja az egymillió forintos nyereményt, egyelőre nem lehet tudni.

A kisfiú apukája ettől függetlenül már most nagyon elégedett, hiszen a legfontosabb céljukat sikerült elérniük.

– Először is nagyon köszönjük a kitartást, és a napi szintű szavazást támogatóinknak. Számunkra nem elsősorban a győzelem volt a fontos. Mi Andor történetén és személyén keresztül egy jó ügyre szerettük volna felhívni a figyelmet. Nevezetesen arra, hogy a véradással és a csontvelő-adományozással életeket lehet menteni – mondta el lapunknak a szavazás lezárulását követően Budavári Csaba.

Budavári Andor
Andor (jobbra) és testvére

Andor kisöccse jelenleg is a fővárosi Szent László kórházban fekszik, állapota hullámzó. Bár úgy néz ki, a rotavírust legyőzte Lacika szervezete, a műtét következményeiként felmerült problémák még koránt sem oldódtak meg. A kisfiú sajnos nincs túl jó – számolt be a jelen helyzetről az édesapa.

  • Andrea Kiss

    Elég szomorú,hogy megír egy cikket és még arra se veszi a fáradságot,hogy igényes legyen arra amihez a nevét adja.Polgár Fanni a neve.

  • Vica Eva Bacsy

    Polgár Fanni. Bocsi. P.