Megnyílt az e-bike kölcsönző

Már lehet bérelni a city bike-okat és az elektromos bicikliket Pécsett. A két állomáshelyen felnőtt és gyerek kerékpárok is vannak, de bukósisakot, kisgyerekülést és utánfutót is kölcsönözhetnek az érdeklődők. Az iroda is megnyílt pénteken a Király utcában.

hirdetés

Péntek reggel kilenc óra óta van mód a városi kerékpárok és az elektromos biciklik bérlésére Pécsett. Elsőként Tóth Gergely érkezett a Király utcai dokkhoz, ő a city bike-ok közül válogat.

– Mountain bike-kal szoktam járni otthon, a környéken,  pellérdi vagyok – mondta Tóth Gergely. – Igazából falu-város között nem szoktam tekerni, de otthon ha elmegyek boltba, vagy valahova le kell ugrani, akkor általában biciklivel megyek.

Gergely már az ősszel kiépülő rendszert várja, amikor a tervek szerint 300-500 méterenként lesznek a dokkhoz. Jelenleg a Király utcai állomáshely mellett az Alkotmány utcában, a Kórház tér-Klimó utca kereszteződésénél lehet biciklit bérelni. Péntek reggel a Király utca 3-as szám alatti iroda is kinyitotta kapuit, ahol már várják a turistákat és a pécsieket egyaránt.

Egyelőre két állomáshelyen húsz kerékpár van

– A pécsi látványosságokat másfél óra alatt körbe lehet tekerni, én ezt tekintem az alapnak – magyarázta Vörös Ferenc, a Pécs-Baranya Kerékpárútért Egyesület alelnöke. – Ahogy ráhangolódik a városlakó vagy a turista a kerékpárkölcsönző ízére, úgy elképzelhető, hogy Orfűre, Villányba, bárhova elmennek ezekkel a biciklikkel, ami már hosszabb idő, viszont annál olcsóbb a konstrukció.

Jelenleg a két állomáshelyen összesen húsz jármű van, ezek bérlése pár száz forint óránként. A city bike-ok kauciója 10 ezer, az elektromos bicikliké pedig 30 ezer forint. Ezt az összeget – ha időben, épségben visszakerül a kerékpár – természetesen mindenki visszakapja. Sőt, ha egy család együtt szeretne kirándulni a bérelt biciklikkel, a legkisebb gyerek ingyen kapja a kerékpárt.

Hirdetés