Megrohamozhatják a boltokat

A Tesco munkái mindig népszerűek nyáron

December 24-től 28-ig nem nagyon tudunk majd komolyabban bevásárolni. Így jött ki ez az ünnep, ez van. Azonban mi történik majd akkor, ha végre kitárják a kapukat az üzletek? A Tesco már sejti, hogy mi vár rájuk. 

hirdetés

Ínséges időknek nézhetnek elébe azok, akik nem tankolnak fel több napi élelmet az ünnepi időszakra, ugyanis a nagy bevásárlóüzletek a csütörtökre eső december 24-e után legközelebb csak december 28-án nyitnak majd ki, hiszen 27-e vasárnapra esik, akkor meg ugye nem nagyon lehet nyitva tartani. Ez azt jelenti, hogy 3 teljes napig alapvetően képtelenség lesz elintézni a városban a nagybevásárlásokat.

Több napig nem lesz Tescózás
Több napig nem lesz nyitva a Tesco sem.

Hétfőn, december 28-án viszont eljön a nagy nap, kitárja a kapuit az összes bevásárlóközpont, szuper- és hipermarket, és megindul a vásárlási lázban égő tömeg. Persze a vásárlótömeg rohama jogos, hiszen a karácsonyozóknak 3 nap alatt eléggé meg fognak csappanni a tartalékaik. És akkor azokról még nem is beszéltünk, akik rossz méretű ruhákat, működésképtelen készülékeket kaptak a Jézuskától, amelyeket sürgősen szeretnének lecserélni, vagy visszaváltani. Ők sem lesznek kevesen.

A Tescónál lapunknak elmondták, december 28-án egy átlagos hétfőhöz képest jóval erősebb forgalomra számítanak, ennek megfelelően pedig tisztességesen megpakolt polcokkal várják a vásárlókat országszerte, így Pécsett is. Az már biztos, hogy elsősorban a friss áruk, a péksütemények, tejtermékek, zöldséges- és gyümölcsös pultok, valamint a húsfélék lesznek rendesen újratöltve, de az üzlet közleményében kitértek arra is, hogy a Tesco ezen felül minden más területen is felkészült a rendhagyó hétfői nyitásra.

giphy (14)

És mi a helyzet azokkal, akik valamilyen sajnálatos oknál fogva nem elégedettek az ajándékaikkal?

Fontos tudni, hogy a minőségileg kifogástalan terméket a kereskedő nem köteles kicserélni. Ha tehát csak azért viszünk vissza egy pulcsit, mert nem tetszik a színe, vagy nem megfelelő a méret, azt nem biztos, hogy visszaveszik. Természetesen az adott cég vagy vállalkozás önként dönthet úgy, hogy ezeknek a kéréseknek is eleget tesz, de erről a lehetőségről mindenkinek érdemes már előre tájékozódni, nehogy később koppanjunk.

Ha visszavinnénk a nem kívánt cuccokat, azt kell tudni – a híres 3 munkanapos szabályról van szó –, hogy a szabály szempontjából az számít, hogy az ajándékozó mikor vette azt. Ha az ajándékot például december 23-án vásárolták, és a termék meghibásodása miatt „rendeltetésszerű használatra alkalmatlan”, akkor igen, kérhetjük a 3 munkanapon belüli cseréjét. Ám, ha ennél hamarabb vette és 24-én adja át, akkor kicsúszhat ebből nagyon könnyen az illető.

Az interneten vásárolt termékek esetében viszont 14 napon belül cserélhetünk, akár indoklás nélkül is. Tehát ilyen esetben az említett pulóver mérete és színe miatt is panaszkodhatunk. Az online vásárolt dolgokat, például az elektronikai kütyüket pedig 2 évig is lecserélhetjük, akárcsak az olyan termékeket, amelyekre nem érvényes kötelező jótállás.

A Tesco minden, jótállással nem rendelkező saját márkás termékeire 100 százalékos elégedettségi garanciát vállal. Ha azokkal valami probléma akad, bármelyik üzletükben azonnal visszaadják az árát – már ha megvan a termék blokkja.