Mégsem jön el Vidnyánszky

Egyelőre nem sértődött meg, szívesen jön Pécsre.

Egy biztos, a pécsi színházi találkozóra eddig nem jött és már nem is jön el Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház direktora. Az igazgató ugyanis nem tud időt szakítani a legnagyobb hazai mustrára.

hirdetés

Korábban a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya határozottan cáfolta, hogy nem jönne el Vidnyánszky Attila Pécsre,  mert megsértődött azon, hogy az általa rendezett darabok közül egy sem került be a POSzT versenyprogramjába. Még a színházi találkozó előtt leszögezte a fővárosi teátrum kommunikációs osztálya, Vidnyánszky tervezi az eljövetelt, nem orrolt meg a válogatókra és nem haragszik senkire.

Az utóbbi kijelentések most is megállják a helyüket a kommunikációs osztály munkatársa szerint, de kijelenthető: még a szombati gálára sem tud eljönni a direktor. A  színházigazgató bár szeretett volna Pécsre ellátogatni, ideje ezt nem engedi, miután folyamatosan Molnár Ferenc Fehér felhő című darabját próbálja – tudtuk meg a Nemzeti Színháztól.

Mint ismert, a találkozót a POSZF Kft. szervezi, amelynek Pécs mellett a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság is birtokosa. A Magyar Teátrumi Társaságot vezeti Vidnyánszky Attila, míg a Színházit Csizmadi Tibor, az egri teátrum volt igazgatója irányítja. A Magyar Teátrumi Társaság azonban nem marad képviselet nélkül, hiszen Pécsen van három alelnök – Szabó Ágnes, Sasvári Csaba és Nagy Viktor – is.