Megszórták a pécsi képviselőket!

Botránnyal indult a pécsi közgyűlés: baloldali liberális fiatalok játékpénzeket szórtak a karzatról az ülésterembe, közben egy csőd feliratú lepedőt feszítettek ki. 

hirdetés

A testület egyébként éppen a tavalyi zárszámadást tárgyalta.

Páva Zsolt polgármester felszólította őket, hogy ne zavarják meg az ülést, egyben kérte a biztonsági szolgálatot, hogy vezessék ki őket. Mint fogalmazott, a média azon része, amelyik emiatt érkezett, el is hagyta a termet az akció végeztével, így folytatódhat a munka.

Külön érdekesség, hogy az egyik liberális baloldali blog napok óta rugózik a zárszámadás ügyén, sőt a teljes kollektíva kivonult, hogy beszámoljon a pénz dobálásról.

 • A. Zimmer

  Kedves József!

  Pécsi lakosként gondolom nem túl nagy elvárás, hogy az adónkból fenntartott elvileg városi lap a tényeket közölje egy cikkben és maradjon távol a véleménynyílvánítástól, vagy ha már véleményez, azt külön cikkben tegye. (bár ezt az irományt továbbra sem tartom cikknek)
  Nekem a tiltakozás ezen módja nem tetszik, sőt inkább óvodába illőnek tartom, ahogy a bábozgatást a parlamentben és az egyéb ilyen jellegű megnyilvánulásokat.

  “Külön érdekesség, hogy az egyik liberális baloldali blog napok óta rugózik a zárszámadás ügyén, sőt a teljes kollektíva kivonult, hogy beszámoljon a pénz dobálásról.”
  Az ilyen megnyilvánulás egy városi tulajdonban lévő újságtól szerintem megengedhetetlen.
  Azért, mert
  1, a konkurenciát nem nézzük le,
  2, a városban fizetnek adót, amiből a pecsma.hu is részesül.
  3, a szakmai múltjuk tiszteletet érdemel, még akkor is, ha nem értünk velük egyet
  4, egy valamit is magára adó újság, újságíró nem használ szlenget.

  Üdv.:
  A. Zimmer
  szintén pécsi lakos

 • Schönhardt József

  “Kedves” Zimmer!

  A felháborodása nevetséges.
  Jól láthatóan összehangolt akcióról volt szó, aminek a kis ballib propaganda blogocska (újságnak semmi esetre sem nevezném) nemcsak krónikása, hanem előkészítője és szervezője is volt.
  Elfogadom ha a blog íróival szimpatizál, s azt is elfogadom, ha tetszett az akció, szíve joga (bár elég furcsa ízlése van…), de mégsem azt az újságírót kell elmondani mindennek, aki a rendzavarók és az adott ballib médium közötti összefonódásra felhívja a figyelmet. Persze azoknak, akik megpróbálják magukat “szabad”, “független” újságként eladni, közben meg politikai akciókat szerveznek és egyetlen céljuk az önkormányzat ellen hergelni a lakosságot, nekik valóban rém ciki, amikor valaki frappánsan lebuktatja őket.

  Üdv,
  Sch.J., pécsi lakos

 • A. Zimmer

  Kedves Szabolcs!
  Ez a cikknek nevezet böfögés, úgy szar, ahogy van! Nem tudom, hogy mi a tanult “szakmája”, de abban biztos vagyok, hogy az nem az újságírás. Amatőr, gerinctelen és talpnyaló dolog blognak titulálni egy konkurens újságot, még akkor is, ha a városvezetők ezt várják el.
  A történet hátterének bemutatása valószínűleg szakmailag sokat segített volna ezen fércmű megítélésében.
  Javaslom azon “rugózzon”, hogy miként növeszt majd gerincet, idővel szüksége lesz rá!