Megszűrték a pécsieket

Ingyenes lakossági szűrést tartottak pénteken a Lánc utcai rendelőintézet fennállásának 30 éves évfordulója alkalmából, melyen Csizi Péter, Pécs alpolgármestere is részt vett.

hirdetés

A reggel nyolc órától délig tartó ingyenes szűrésen vércukorszintet, koleszterint, vérnyomást és testtömegindexet mértek, valamint látásvizsgálattal és nőgyógyászati szűrővizsgálattal is várták a pécsieket, de életmód és önvizsgálati tanácsokat is adtak a rendelőintézet földszintjén.

szűrés1
Csizi Péter is alávette magát a szűrésnek

– Rohanó világunkban nem figyelünk arra, hogy évente legalább egyszer érdemes elmenni szűrővizsgálatra, annak ellenére, hogy egészségesnek érezzük magunkat, vagy azok is vagyunk – fogalmazott Csizi Péter. – Azonban, sajnos sokan elmulasztják ezt.

A pénteki vizsgálatokon az idősebb korosztályból érkeztek leginkább, de sok fiatal és középkorú is részt vett az egészség napon. Az Egyesített Egészségügyi Intézmény minden évben szervez ingyenes egészségügyi szűréseket, ezekkel élni kell és nem csak akkor, amikor már baj van és szükségessé válik az orvosi vizsgálat.

szűrés
A vizsgálatokon a idősebb korosztály volt többségben

A 30 éves épületet néhány éve újították fel uniós pályázati pénzből, mely ennek köszönhetően ma már 21. századi körülményeket biztosít a betegek számára. A nyílászárók cseréjén és a szigetelésen túl új eszközöket, többek között egy modern röntgent tudtak beszerezni, a betegirányító rendszer pedig zökkenőmentessé teszi a várakozást.