Megtelt a Kossuth tér futókkal szombat délelőtt

Nagy tömegeket vonzott szombat délelőtt a “Fuss-Érte-Megérte” jótékonysági futás Pécs Belvárosában. Kicsik és nagyok egyaránt futottak a bölcsődékért, ugyanis a nevezési díjakból befolyó összeget a szervezők a Kisgyermek Szociális Intézményeknek ajánlja fel, a bölcsik pedig fejlesztésekre költhetik.

hirdetés

A futás a hétvégi Zsolnay Piknik programsorozat egyik állomása volt, a résztvevők a Kossuth térről a Király és a Felsővámház utcákon keresztül érkezhettek meg a Zsolnay negyed pirogránit udvarára. Ez körülbelül 2 kilométeres táv!

DSC_0078
A regisztrációs állomás szinte megközelíthetetlen volt
DSC_0085
Számos civil egyesület képviseltette magát
DSC_0099
A gyerekeket sok más program is várta a téren
DSC_0101
Az első rajthoz állók
DSC_0106
Valószínűleg ő lesz az első célba érő

Természetesen nem csak futással lehetett résztvenni a programon: számos “futó” babakocsit tolva, vagy gyermekét karon fogva célozta meg a Zsolnay negyedet.

Az eseményt Dr. Őri László, Pécs alpolgármestere nyitotta meg, aki egyben a program fővédnöke is. Köszöntőjében elmondta, a gyermek- és családvédelem a városvezetés szívügye, és örömmel áll minden olyan civil kezdeményezés mellé, amely ezeket szolgálja. Példaként említette a nemrégiben hozott számos családtámogató intézkedést, mellyel a társadalom legalapvetőbb egységét kívánják megerősíteni, hiszen egy egészséges társadalom egészséges családok nélkül nem életképes.

DSC_0098
Az alpolgármester örömmel állt a kezdeményezés mellé