Megújul a gáz- és villanyhálózat Pécsen

Lesznek problémák?

Számtalan helyen újulnak majd meg a gáz- és villanyvezetékek városszerte. A szolgáltató ígéri, mindent megtesznek majd, hogy a felújítások a legkisebb kellemetlenséget okozzák majd a pécsiek számára.

hirdetés

Idén 677 millió forintból fognak megújulni a vezetékek Pécsen. A városban található csövek összesen 2100 kilométert tesznek ki. A felújítások fő oka a biztonság növelése, a sűrűsödő üzemzavarok kiküszöbölése. Az új vezetékektől több évtizedes zavartalan működést várnak el az E.ON szakemberei.

A szerda délelőtti sajtótájékoztatón Gelencsér Lajos, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója elmondta, az ilyen nagymértékű beruházással járó munkálatok rengeteg kellemetlenséggel járnak, ám jó tervezéssel és kivitelezéssel hatékonyan lehet elvégezni a feladatokat.

Előbb-utóbb minden eszköz elhasználódik, és a folyamatos javítgatások helyett most cserélni szeretnék a vezetékeket.

A munkálatok során előforduló üzemszünetekről az E.ON 15 nappal korábban tájékoztatni fogja az érintetteket. Emellett a forgalmi és buszmenetrendi változásokról folyamatos tájékoztatást fognak nyújtani röplapok és a sajtó útján is – ígéri a vezérigazgató.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerint a 2010-es EKF-évben a számtalan felújítás során jó együttműködés alakult ki a város és az E.ON Zrt. között. Ez az együttműködés azóta is fennáll, és az idei felújítások során is a város minden segítséget próbál megadni a munkálatok könnyítése, gyorsítása érdekében.

A városvezető belátást és türelmet kér a pécsiektől, cserébe a szolgáltatóval együtt biztonságosabb üzemeltetést ígér hosszú távra.

eon_tablazat
A teljes felújítások megtekintéséhez kattintson a képre!

Az első beruházások márciusban kezdődnek. A két legnagyobb, tervezést és eltereléseket igénylő felújítás a Hungária úton és a Tettye utcában fog zajlani.

Baranya megyében Pécsen kívül hasonló nagyívű beruházások zajlanak majd Komlón, Siklóson, Mohácson és Vajszló külterületén.

A Pécsen kívüli felújításokra összesen több mint 600 millió forint értékben kerül sor, mintegy 6000 kilométernyi vezetéken.