Megújul az Erreth Lajos utcai fasor, megmetszik a fákat

Több probléma miatt is szükség volt már a beavatkozásra, az ifjító metszésnek köszönhetően viszont hamarosan megújulhatnak a pécsi utca ostorfáinak koronái. A munkálatokat a Biokom NKft. január 24–27. között végzi, rövid időre forgalomkorlátozásokra kell számítani.

hirdetés
Uránia Mozi

Az Erreth Lajos utca Petőfi utca – Madách Imre utca közötti szakaszán található fasor metszési munkáit a tervek szerint a következő héten kezdi meg a Biokom.

Mint írja a városüzemeltetési vállalat közleményében, az ostorfasor teljes körű metszését utoljára 2016-ban végezték el, azóta csak egy-egy fát érintettek. Az elmúlt években viszont a fák állapota romlott, a koronákban kisebb száraz gallyak jelentek meg, néhány ág pedig közelebb került az épületekhez, és azok tetőszerkezetéhez, takarják a közvilágítást.

A metszésre azért is van szükség, mert a fákon elszaporodott a szürke ostorfa-pajzstetű kártevő, amelynek lehulló mézharmata sok kellemetlenséget okozott az alattuk parkoló járművek, valamint a lakóházak tulajdonosainak.

Az ostorfák egyébként jól tűrik a metszést, szépen meg tudnak újulni – a beavatkozások után erre számítanak a szakemberek.

A munkákat a Biokom saját emelőkosaras autójával, szakaszosan végzi. A metszés idejére – várhatóan 3-4 nap – az adott napon érintett fák alatt a parkolás tiltva és a forgalom korlátozva lesz, hogy a szakemberek hozzáférjenek a növényekhez, és a munkát biztonsággal végezhessék. Mivel a koronák terebélyesek, így egy-egy ág metszésekor rövid időre a teljes forgalmat meg kell majd állítani – tájékoztatott a vállalat.

A Biokom kéri a lakosság, az autósok és az ingatlantulajdonosok közreműködését, türelmét és megértését.

Kiemelt képünk illusztráció.