Megújult a vasútállomás fogadóépülete

Szerdán adják át hivatalosan a pécsi főpályaudvar felújított épületét.

hirdetés

Pár napja már ismét a vasútállomás modernizált főépületében vásárolhatják meg jegyeiket az utasok, miután a felújítás alatt ideiglenesen konténerekben működő jegypénztárak megnyitottak régi-új helyükön.

A mintegy másfél milliárd forintból megvalósuló rekonstrukció során számos szolgáltatással találkozhatnak majd a közlekedők, egyebek mellett kormányablak is nyílik majd az épületben.

A hivatalos átadóünnepséget október 21-én, szerdán tartják Csizi Péter országgyűlési képviselő és Girán János alpolgármester jelenlétében.

  • roland-t-flakfizer

    a pécsi portálok közül – eddig – egyedül a bama hoz fotókat. hetet. és azok is, khm… semmit nem érnek, de legalább kis mérettel bírnak. 2015-ben nincs fénykép.

  • Laszlo Kerenyi

    Kár, hogy egy aluljáró legalább a 2-3. vágányig nem fért a költségvetésbe, ui. az érkező-induló IC-k két kocsija fér csak a fedett peron alá, mivel a szerelvény csak az átjáróig állhat. A peron keleti része ugyanakkor teljesen kihasználatlan. Utólagos megoldás lehetne az 1. vágány fölött a tetőt nyugati irányba meghosszabbítani. Ugyanígy jó lenne a 2. vágány befedése is, ui. néhány IC oda érkezik és az utasok a vonat teljes hosszában vonszolják bőröndjeiket a szabad ég alatt a mozdony előtti átjáróig.