Megzavarhatják az ’56-os ünnepet

Decsi István, Fidesz-KDNP pécsi frakcióvezetője szerint az elmúlt napokban egyes ellenzéki politikusok odáig mentek, hogy fizikai erőszak lehetőségét sem zárják ki az ünnepek alatt, és meg akarják zavarni a 60 évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc ünnepét. Sajtóközlemény:

hirdetés

Tisztelt Pécsi Polgárok!

Hatvan esztendővel ezelőtt ezekben a napokban döntött úgy a magyar nép, hogy fellázad az elnyomó kommunista diktatúra ellen, s minden eszközzel kísérletet tesz Magyarország szovjet befolyás alóli felszabadítására.

A XX. század legnagyszerűbb magyar teljesítményének méltó megünneplése ezért nemzeti ügyünk.

Sokadmagammal úgy vélem tehát, hogy ezek a napok az ünneplésé és a megemlékezésé kell, hogy legyenek.

Az ünnep napjaiban és különösen október 23-án azonban a megemlékezőkkel ellentétben egyesek nem az ünneplésre, hanem annak megzavarására, sőt, akár rendbontásokra is készülnek politikai ambícióktól vezérelve.

Az elmúlt napokban egyes ellenzéki politikusok odáig mentek, hogy fizikai erőszak lehetőségét sem zárják ki az ünnepek alatt.

Ne üljünk fel a provokációknak!

A Fidesz-KDNP pécsi frakcióvezetőjeként azt kérem az ünnepet megzavarni szándékozóktól, hogy párthovatartozástól függetlenül tartózkodjanak a negatív megnyilvánulásoktól, s mindenki méltóságteljesen emlékezzen az 1956-os forradalom 60. évfordulójára.

Senkinek nem lehet ambíciója a rendezvények megzavarása.

Tíz éve erőszakot, rendőrterrort, gumilövedéket, gumibotot, könnygázt, vízágyút, lovas rendőröket és viperát vetett be a karhatalom, nem válogatva néhány száz erőszakos és több tízezer békés tüntető között.

Ugyanazok, akik 2006. októberében az 1956-os forradalom 50. évfordulóján meggyalázták és megzavarták az ünneplést, ma is a nemzeti ünnep megzavarására készülnek.

A nemzeti ügyek elé ugyanakkor senki nem állíthatja saját pártpolitikai ambícióit, és reméljük, ha már tíz éve a szocialista kormány és Gyurcsány Ferenc tönkretette 1956 ötvenedik évfordulójának megemlékezését, akkor senki nem készül most hasonlóra.

Arra kérünk tehát mindenkit, a baloldali pártokat is, hogy próbálják meg méltóságteljesen ünnepelni a forradalom 60. évfordulóját!

Így tisztelegjünk 1956 hősei és áldozatai előtt!”

Decsi István
frakcióvezető – Fidesz-KDNP
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

  • Fóris Béla

    A Decsi elvtársnak nem kell aggódnia, hisz az igazi ellenzéket még 1990 tavaszán leradírozták a térképről! Az mszp, a dk és a több “baloldali” párt éppen úgy az MSZMP gyermeke, mint a fityesz-kdnp!

  • Fóris Béla

    Azt szeretném tudni, hogy a fityesz-kdnp kommunistái mi a fenét ünnepelnek október 23-án? Nem is olyan rég még a fityeszes elvtársak “ellenforradalom”-róll hablatyoltak, mert akkor az volt az elvárás, ahhoz, hogy “sikeres” emberek legyenek. Még Pécs “56-os hőse” is egy olyan ember aki azért, hogy befejezhesse az egyetemet megtagadta 56-ot.