Mellár lerántotta a leplet a „függetlenről”: az MSZP és a DK jelöltje

Mellár Tamás szerint tovább kellene keresni a jó jelöltet, mert ő olyat támogatna, aki más irányt képvisel – mondta a balliberális 24.hu-nak adott interjúban. A politikus álságosnak nevezte a magát függetlennek nevező, ám az MSZP és a DK által indítandó polgármesterjelölt legújabb kampányfogását.

hirdetés

A Parlamentbe tavaly függetlenként bejutó, jelenleg az MSZP-P-frakciószövetségben ülő Mellár Tamás egyértelműen fogalmazott, amikor az elmúlt hónapokban a magát függetlennek mondó pécsi polgármesterjelölt kapcsán egyértelműen azt jelenti ki, hogy ő az „MSZP, a DK és a Momentum által állított jelölt”.

Mellár a 24.hu-nak arról is beszélt, hogy „ebben a formában biztosan” nem tudja támogatni, csak akkor, ha részt vesz az általa szorgalmazott előválasztási procedúrán, és ha kell, visszalép.

Mellár ugyanakkor inkább nem kér belőle, mert kiemelte: „a személyes tapasztalataim arra indítanak, hogy tovább kellene keresni a jó jelöltet. Olyan jelöltet támogatnék, aki más irányt képvisel”.

Utalt a magát függetlennek mondó polgármesterjelölt legújabb kampányfogásáról – a kérdőívezésről – is, amit egyszerűen álságosnak nevezett.

Beszélt arról is, hogy Pécsett „még ki kell találni, hogy mi legyen a bányák helyett”, valamint, hogy az EP-választáson nagyot fog bukni az ellenzék, mert „a Fidesz magasan nyerni fog”.