Mellár közleményben keresi az MSZP-DK-LMP-s jelöltjeit

Az MSZP-P politikus sajtóközleményben azt közölte, hogy a mozgalma is készül a választásra, a cél pedig az, hogy egy ellenzéki képviselőjelölt és csak egy polgármesterjelölt álljon a Fidesz, illetve az összefogáson kívüli jelölttel szemben. Az LMP alig három hónapja még mereven elzárkózott az MSZP-s együttműködéstől, most úgy tűnik, ők is beszállnak a szocialista-DK-s összefogásba.

hirdetés
Uránia Mozi

A választáson ugyan teljes MSZP-s háttértámogatással induló, akkor még magát függetlennek mondó zengővárkonyi Mellár Tamás a pécsi választások kapcsán fejtette ki véleményét. Az MSZP-P frakciószövetséget erősítő politikus azt írja a közleményében, hogy az elmúlt hetekben lefolytatott egyeztetésen részt vett pártok (a MoMa, a Momentum, az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP) helyi, regionális vezetői és az MSZP-P-s által meg nem nevezett úgynevezett “civil szervezetek” egyetértettek a közös célban, és együttműködési szándékukat fejezték ki, hogy egy jelölt legyen a polgármesteri székért az ellenzéki oldalon és a jelöltjeik is koordináltan induljanak.

Mint írta, “a kiválasztásra vonatkozó végleges szabályrendszer január közepére készül el, és ezt követően alakul meg az a Választási Bizottság, amelybe minden jelölő szervezet egy tagot delegál, és amely konszenzusos alapon választja ki a legesélyesebb jelölteket. Január második felétől február végéig várjuk a képviselőjelöltek és a polgármesterjelölt személyére vonatkozó javaslatokat, jelentkezéseket”.

Arról nem esett szó, hogy ez a közös csapat a későbbiekben hogyan dolgozik majd együtt, vagy éppen milyen ügyekben lesznek hajlandóak együttműködni, illetve milyen programot valósítanának meg.

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke, pécsi politikusa egyébként alig 3 hónapja még azt állította, hogyha az önkormányzati választásokon sikerülne egy olyan ellenzéki együttműködést létrehozni, amelynek semmi köze a Fideszhez, semmi köze az MSZP-hez, akkor új lehetőségeket lehetne megfogalmazni. Kizártnak tartotta az MSZP-vel való együttműködést.

Hirdetés