Mellár: a magyar vállalkozó igyekszik becsapni a vásárlókat

A MSZP-P politikusa, Mellár Tamás a minap tartott fórumán egy ponton a nyugati, külföldi tőke hazai állítólagos túlkapásait – a gyengébb minőséget, a fogyasztók átverését – azzal próbálta mentegetni, hogy ők csak a magyaroktól tanultak, mert a magyar módi az, hogy becsapják a fogyasztókat. A tanárok, tanítók sem maradtak ki, hiszen a politikus szerint a szocializmusban ötször jobb volt az oktatás. 

hirdetés

A sztárközgazdász ezúttal nagyjából 50 fős hallgatóság előtt, a baloldali Majtényi Lászlóval, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnökével és Fleck Zoltán jogszociológussal tartott beszélgetésen azzal világította meg a külföldi tőke hazai működését, hogy az csupán a magyar módit tanulta meg itt, vagyis azt, hogy a magyarok átverik a fogyasztókat, nálunk még szerződést is írunk.

„Egy normális demokráciában, ha valaki megrendel öt vagon tengeri herkentyűt, akkor azt leszállítja, nem kell hozzá szerződés, semmi más. Ugye. Nálunk meg 32 szerződést kell írni, de egyáltalán nem biztos, hogy le fogják szállítani. Amikor idejön a külföldi tőke, akkor itt elkezd magyar módra viselkedni, tehát gyengébb minőséget ad, igyekszik becsapni a vásárlókat” – így hangzott az általánosító értékítélet a baloldali politikustól.

A sztárközgazdász azt ecsetelgette, hogy nálunk nincs erkölcsi kontroll a piacgazdaságban. A Mellár-féle gondolatmenet szerint tehát általánosságban az jelenthető ki, hogy a külföldi tőke és a külföldi cégek erkölcsösek, míg a magyar vállalkozók nem, hanem átverik a vásárlóikat.

A politikus nosztalgikusan arra is kitért, hogy a szocializmusban „ötször” jobb volt az oktatás, mint ma.  Mellár arról is beszélt, hogy túlóra törvény első tiltakozási hulláma után az is kiderült feketén-fehéren, hogy az embereknek nincs is kedvük sztrájkolni, nagyon alacsony a sztrájkkészség és kevés tagjuk van a szakszervezeteknek.

Mellár a fórumon egyébként ismét azt pedzegette, hogy tavaly áprilisban, amikor őt is megválasztották, akkor csalás történt.

hirdetés

Hirdetés