Mellár nem Bokrosékkal, hanem függetlenként indulna

Mellár Tamás az előnytelen tendenciákat fordítaná meg

Az egyik baloldali blog tényként közölte, hogy a pécsi Mellár Tamás közgazdász beállna az egykor a szocialista kormányt erősítő Bokros Lajos pártjának sorai közé, és a Modern Magyarországért Mozgalom Párt (MoMa) képviselőjelöltjeként elindulna a választáson. A Hír TV-nek maga az érintett cáfolta a hírt.

hirdetés

“Érdekes hírként” tálalta a minap az egyik baloldali blog a MoMa nagygyűlésére hivatkozva, hogy a korábban a Központi Statisztikai Hivatalt is vezető Mellár Tamás közgazdász a ’90-es évek közepén rengeteg kisembert megnyomorító megszorítócsomagjáról elhíresült, Bokros Lajos pártjának, a MoMa-nak képviselőjelöltjeként indulna a választáson.

Az “érdekes hírt” átvette több országos portál is, miközben Mellár Tamást, az érintettet csak a Hír TV kereste meg, aki cáfolta a csatornának az egykori MSZP-s kormány tagjaként dolgozó Bokrossal történő kizárólagos együttműködést.

Mellár Tamás – aki korábban számos ellenzéki pécsi tüntetésen is részt vett –, most azt mondta a televíziónak, hogy függetlenként, a teljes ellenzék támogatásával szállna szembe a kormánypárti jelölttel Baranya megye 1. választókerületében.

A közgazdász elképzelése szerint tehát az Együttnek, a Liberálisoknak, a Jobbiknak, az MSZP-nek, a DK-nak és az LMP-nek is őt kellene támogatnia. Ugyanakkor a Jobbikkal egyik ellenzéki párt sem kíván közösen gondolkozni, az LMP az Új Kezdettel vállal szorosabb együttműködést, az MSZP és a DK kapcsolatát erősen befolyásolja – legalábbis eddig ellehetetlenítette – Gyurcsány Ferenc személye. A Pécsen alig mérhető támogatással rendelkező Együtt és a szintén alig ismert Liberálisok viszont elképzelhető, hogy beállnának Mellár Tamás mögé. A Momentum Mozgalom pedig már leszögezte, külön jelöltekkel indul mind a 106 választókerületben.