Mellár újra megszólalt a györgytelepiek beköltöztetéséről

Mellár Tamás, az MSZP és a DK jelöltje a helyi sajtónak is nyilatkozott a romák Györgytelepről való betelepítéséről. Mint mondta, garantálni kell a lakhatást. 

Mint ismert, a Baranya 2-es választókerületből, Györgytelepről költöztetne át romákat a saját körzetébe Mellár Tamás, az MSZP és a DK által támogatott jelölt. A politikus által felvetett elgondolást az OKPécs.hu szúrta ki.

Az ATV adásában Mellár Tamás az MSZP és a DK jelöltje felkereste Györgytelepet is, holott az nem is tartozik a választókörzetéhez. Mindenesetre arról beszélt, hogy az ott élő romákat máshová kellene költöztetni.

Az OKPécs.hu-nak nyilatkozott is a baloldali politikus, miszerint a mostani kormány „nem akarja megoldani a szegénység kérdését, az új, nem fideszes kormánynak garantálnia kell a lakhatási jogot. Haladéktalanul ki kell dolgoznia egy új szociálpolitikát, amely esélyt ad a leszakadó rétegek munkába állására és felzárkózására.”

Györgytelepen egyébként már évekkel ezelőtt elindította a várossal együttműködésben a felzárkóztató programját a Máltai Szeretetszolgálat, és a pécsi önkormányzat is számos lakást felújított a telepen a lakhatási gondok megoldása érdekében.

 

– Egy kis segítséggel, egy-két lökéssel őket olyan pályára lehetne rakni, ami néhány év alatt akár egy stabil életvezetésre is vihetné őket – fogalmazott a professzor, miután egy roma családot meglátogatott.

Majd néhány másodperc múlva már azt mondta, hogy „a népszámlálásnál szembesültünk azzal, hogy mennyi sok üres lakás van Magyarországon, városokban, vidéken is”.

Mellár Tamás szerint nem rossz állapotú, hanem „jó állapotú üres lakásokba költöztetné őket”, mert abból „szerinte rengeteg van Pécsen”.

A problémával szembe kell nézni, amit eddig nem tettek meg, mert „olyan kormányok voltak, amelyek bizonyos hatalmi, gazdasági érdekkörökbe voltak becsatornázva” – mondta.

Mellár Tamás egyébként korábban arra buzdított, hogy igennel kell szavazni a bevándorlók betelepítésére is.

hirdetés

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Te intézz már nekem is egy jó állapotú lakást!A hangsúly ezen van.A hülyeség pártfüggetlen!Anno a Laci bácsi a Mohácsi gödörből amikor kitette őket István aknára csend volt.Most menj el és nézd meg mi van ott!A Kolónia utcából a kutyások úgy menekültek el.Mindenüket ellopták.

Comments are closed.