Menő helyek nyílnak a belvárosban!

Úgy tűnik, hogy beválik a pécsi önkormányzat és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. erőfeszítése,hogy újból élettel teljen meg a belváros. A közeljövőben több üzlet is megnyílik a történelmi városrészben, köztük van olyan kereskedés, amely az Árkádot hagyja ott a belvárosért. 

hirdetés

Legutóbb nyáron írtunk arról, hogy újból kezdi visszanyerni vonzerejét a kereskedők szemében a belváros, hiszen több vendéglátóegység is őszre tervezte megnyitását. Azóta már megnyílt a Rákóczi úti, Neked csak Szofi névre keresztelt egység a Sopianae söröző helyén.  Gyarmati Ágnes üzletvezető elmondta, a szeptemberi nyitás óta népszerű a hely, hétről hétre növekedik a forgalmuk.

szofi, hl2
Egyre népszerűbb a Neked csak Szofi

– Főleg egyetemisták, de környékbeli dolgozók is betérnek hozzánk. A menüben is érezhető a felfutás, az à la carte étkeztetést azonban szeretnénk még jobban népszerűsíteni, már látjuk, hogy mire van igény s mik azok, amik kevésbé fogynak, ezért próbálunk tradicionálisabb ételekkel szolgálni.

A forgalom növekedése miatt várható, hogy a nyitvatartási időt is meghosszabbítják majd, így nem este kilenckor, hanem tíz- vagy tizenegy órakor zárnak majd.

új helyek, dóm, hl2
Vargyas vendéglő néven nyílik nemsokára az egykori Dóm étterem

Néhány nap múlva – a tervek szerint 21-én – nyílik meg a Király utcában az egykor szebb napokat látott Dóm vendéglő helyén a Vargyas néven futó vendéglátóhely. Nagy Olivér ügyvezető elmondása szerint a székely-magyar éttermük azokat várja, akik érdeklődnek a régies, ugyanakkor különleges ízek iránt. A hét minden napján látogatható helyiség hátsó traktusában zenés vacsorákon is részt lehet majd venni, de lakodalmaknak és nagyobb táncos rendezvényeknek is helyet biztosítanak.

A vendéglátósokon kívül mások is mozgolódnak. A Tatuum divatház az Árkádot hagyja ott csak azért, hogy a Széchenyi téren nyisson új boltot október 13-án. Bayer Gabriella üzletvezető szerint azért választották a belvárost, hogy színesebbé tegyék a központot. A nyitónapon különböző akciókkal és kedvezményekkel várják a vásárlókat, délután három és hat óra között pedig kávékülönlegességeket is lehet kóstolni.

új helyek, tatuum, hl2
A Tatuum új helyén még tart a munka

– Mindenképpen központi helyen szerettünk volna megjelenni, hiszen prémium minőségű, kifinomult ruhákat kínálunk, akárcsak a mellettünk már régóta működő divatház. A nyitvatartásunk is változik, hétfőtől szombatig 10 és 19 óra között, míg vasárnap 10 és 17 óra között térhetnek be hozzánk a vásárlók.

A felsoroltakon kívül az Irgalmasok utcájában újabb divatárubolt, a belváros szélén, a Kolozsvár utcában edzőterem, a Kóczián Sándor utcában pedig fénymásoló szalon, egyben könyvesbolt és -kiadó színesíti a belváros kereskedelmi palettáját.