Mérgezik a kutyákat Kertvárosban

Keresik a tetteseket!

Mérgezik a kutyákat Kertvárosban, ami nagyon aggasztja a helyi kutyásokat. Egyelőre nem igazán létezik hatékony megoldás a tettesek kézre kerítéséhez.

Újabb kutyamérgezésről terjed a hír Kertvárosban, ahol a napokban patkánymérget találtak a Melinda Parkban az arra járó kutyasétáltatók. A Facebookon körbejáró képen látható, hogy a méreg melletti figyelmeztetés szerint már áldozata is van a mérgezéseknek. A tetteseket a helybeliek keresik.

Keresik a tetteseket!
Keresik a tetteseket!

Az ügy nem az első és feltehetően nem is az utolsó, a sorozatos kutyamérgezéses esetek egyre aggasztóbbak – mondta lapunknak Korner Zsuzsanna, a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület elnöke. Most a Melinda Park és a Lőtéri-domb környékén bukkantak rá a mérgezett eledelekre – folytatta –, de nem ritka az sem, hogy a Diana téren, Rózsadombon, vagy épp a Krisztina téren kerül elő gyanús csontkupac, húsféleség vagy kutyatáp.

Korner Zsuzsanna kifejtette, az állatkínzók rendkívül változatos módokon dolgoznak, hiszen számos esetben találtak már patkányméreggel beszórt kutya- és macskatápot, szögekkel teleszúrt szalonnákat, fagyállóval, permetszerrel, rovarirtóval átitatott babapiskótákat, amelyek végzetesek lehetnek az városrészben élő állatokra – nem csak a kutyákra. A Lőtéri-domb mögött található, a kóbor – de az egyesület által gondozott – macskáknak kialakított „cicaháznál” legutóbb két macska is elpusztult hasonló mérgezéseknek köszönhetően.

Szöges húsfalatok - végzetes étel az ebeknek
Szöges húsfalatok – végzetes étel az ebeknek

Korner Zsuzsanna elmondta , logikus indoka ilyen szörnyű tetteknek nem lehet, az nem magyarázat, hogy ezek a bűnözők esetleg nem szeretik, ha a kutyák hangoskodnak a környékükön, vagy nem bírják elviselni a fel nem szedett kutyaürüléket. Általában vagy a konkrét kutya ingerli őket, vagy úgy általában a kutyák, esetleg a macskák, de a mérgezők sok esetben az állatok gazdáinak akarnak ártani. Az ilyen nézeteltéréseket azonban nem lehet így „kezelni”, tolerálni kellene egymást, megpróbálni békében együtt élni – mondta a KATKE elnöke.

Fel lehet jelenteni az ismeretlen tetteseket, de sok értelme ennek nincs – hangsúlyozta Korner –, hiszen semmilyen bizonyítékot nem tudnak felmutatni, semmilyen személyleírást nem tudnak adni a mérgezőkről. Ha esetleg viszont mégis sikerült tetten érni valakit, az állatkínzásért felelhet. Ehhez viszont az kell, hogy mindenki – nem csak az állattartók – nyitott szemmel járja a városrészt, figyelve a kutyás-macskás környékeken gyanúsan viselkedőket. Rendkívül hasznos lehet, ha a feltételezett mérgezőkről fényképeket készítenek a lakosok. Végezetül azonban hozzátette, hogy sajnálatos módon a mérgezők elfogása egyelőre a lehetetlennel egyenértékű.

Aki a jelenlegi mérgezésről vagy mérgezésekről tud valamit, az írjon a kutyagyilkos@gmail.com címre.

2 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Kedves Novák Bence!

  Örülök, hogy most már legalább, akire hivattkozott, a nevét kijavította (délután még Szilvi volt)!

  Azt, hogy ki mikor kap sajtómegjelenést, nem Ön fogja eldönteni, ezzel remélem, hogy tisztában van!?

  Valóban a Pécs környéki állatvédők csapata nagyon sokat tesz az állatokért, sokszor erőn felül! Ezért minden tiszteletünk az Övék, kalapot emelünk!

  Azt viszont egyenesen visszautasítjuk, hogy a mi Egyesületünk tevékenysége nem valós! Mielőtt szitkot, rágalmat szór, jó lenne informálódni, nem a levegőben beszélni! Bár nem lehet többet elvárni egy ilyen agyikapacitású, arcnélküli senkitől!

  Az, hogy mi milyen jellegű tevékenységet folytassunk, nem az Ön kompetenciája eldönteni! Majd ha minimum annyiszor tett a köz érdekében, mint mi, akkor járjon a szája….legyen az szemétszedés, ingyen kutyachipezés, ivartalanítás vagy bármi más!

  Lassan kezd betelni a pohár a bunkó viselkedésétől és mi nem csak idézni fogunk a paragrafusokból, ahogy Ön teszi a kamu oldalán, hanem élni is fogunk velük!

 2. Hitelesebben tudna erről nyilatkozni a Pécs-környéki állatvédők csapata!Javaslom Bach Szilviát, és csapatát, akik éjt nappallá téve mentik, istápolják a kutyákat!! Tényleges munkát végezve, sokszor éjszakájukat feláldozva.Igaz szeretetről, emberek és állatok, között , ők beszélhetnek.Ők dolgoznak . Ők kapjanak sajtómegjelenést!

Comments are closed.