Meszesre is megjött a Poldi bácsi

A keleti városrészben látja el feladatát a város negyedik Poldi bácsija. A régi vágású, jó kiállású parkőrt sokan ismerik a környéken, így akárcsak máshol, itt is lesz tekintélye Poldi bácsinak.

hirdetés

Hoppál Péter, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője közölte: a helyi civilek kérték, hogy legyen a keleti városrésznek is parkőre, így a már Uránvárosban, Kertvárosban és a belvárosban is dolgozó, régi vágású felvigyázó után itt is dolgozik majd Poldi bácsi.

Mint mondta, a város más részein munkálkodó őröket a helyiek már jól ismerik és szeretik, ha látják, akkor biztonságot ad, nyugodtabbak az ott élők, jelentős mértékben csökkent a lakókat, járókelőket zavaró rendbontások száma.

Marton Attila nyugdíjasként lesz őrzője a keleti résznek, a 61 esztendős, kemény kiállású férfi a területen lakik, negyven esztendőt húzott le különböző építkezéseken.

Lesz feladata, hiszen a parkok rendbetétele, a hangoskodók, randalírozók visszaszorítása, a szemetelők figyelmeztetése mellett a helyiek bíznak abban is, hogy a besurranó tolvajok, a betöréses lopások megelőzésében is segítséget nyújthat.

Az új Poldi bácsi területét délről a 6-os út, északról a fehérhegyi víztorony, nyugatról az Engel János út, keletről pedig a Corvin utca mögötti Kishegy-dűlő jelenti. Ugyanakkor a városrészben működik egy figyelőszolgálat, valamint a Szomszédok Egymásért program keretében is értesítik majd Marton urat.