Mi van? Bicskén dolgozik a pécsi Spar dolgozója?

Hátradőlhetünk hat óra után - Jó lenne, nem?

A pécsi Mecsek Füszértnél dolgoznak a legtöbben Baranya megyében, a Tesco és a Spar adja a legtöbb munkást Magyarországnak – derül ki az Index országos kutatásából. Ugyanakkor az adatok eléggé felemásnak mondhatóak, hiszen a Pécsi Tudományegyetemen is többen dolgoznak, mint az említett cégnél. 

hirdetés

Az Index megyékre lebontva tanulmányozta a legnépszerűbb munkahelyeket Magyarországon, a hivatalos létszámadatok alapján a Mecsek Füszért több mint kétezer főt tudhat magáénak, amivel a legtöbb alkalmazottal rendelkezik Baranya megyében.

A legnépszerűbb a Magyar Posta Budapesten, de Pest megyében a Tesco falain belül dolgoznak még a legtöbben. A két cég Magyarországon mintegy ötvenezer embernek ad munkát.

A fővároson és Pest megyén kívül a listára felkerült munkaadók közül a Spar áruház rendelkezik még több, mint tízezer alkalmazottal, közülük legtöbben Fejér megyében Bicskén – mivel a cég központja itt van, így minden, akár a pécsi Sparban dolgozó munkatárs is bicskei – az Index.hu szerint.

Nógrád megyében a Mahle Compressors Hungary Kft. foglalkoztatja a legtöbb embert, az összesen kevesebb, mint ezer dolgozóval rendelkező cég azonban ezen a listán csak sereghajtó lehet.

 

Hirdetés