Milliárdok ipartelepekre és az új élményfürdőre

A sportközpont bejárata így fog kinézni

Újabb milliárdok érkeznek Pécsre, miután a legfrissebb döntés szerint két és félmilliárd érkezik idén a régóta várt élményfürdő és ipartelepek kialakításának előkészítésére a Modern Városok Program keretében. 

hirdetés

A Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, ami szerint 500 millió forint érkezik még idén a Kertvárosban épülő élményfürdőre és sportkomplexumra. Szintén döntött a kabinet arról is, hogy kétmilliárd forintot biztosítanak elhagyott ipari területek hasznosítására a helyi kis- és közepes vállalkozások fejlesztése érdekében.

A sportcentrum aulája nem semmi
A sportcentrum aulája nem semmi

Csizi Péter pécsi országgyűlési képviselő a jövő héten tart sajtótájékoztatót a most megítélt támogatásokkal kapcsolatban. Annyit előzetesen elmondott: örömteli, hogy a kormányzat már el is utalta az új pécsi vásárcsarnok területének megvásárlásához szükséges 500 millió forintos támogatást.

Jelezte: a kabinet emellett korábban döntött Pécs kulturális és közművelődési intézményeinek döntő többségét integráló Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK Nkft.) 1,17 milliárdforintos állami többlettámogatásáról, s arról, hogy a PTE mintegy 24 milliárd forint kormányzati forrást fordíthat ettől az évtől 2019-ig a külföldi hallgatók számának jelentős növelésére, az oktatás minőségének emelésére, kampuszfejlesztésre és a klinikum modernizációjára. Mindez azt jelenti, mondta, hogy a kormányzat továbbra is elismeri a pécsi városvezetés és az egyetemi vezetés eddig elért eredményeit.

  • Fóris Béla

    Remélem lesz kis vasút, mint Felcsúton és csónakázó tó is.