Milliókat érhet egy jó ötlet

LÉPJ, Kővári János 005

hirdetés

Komoly előrelépés történt az évek óta zajló „LÉPJ – Légy Pécs Jövője!” programban. Idén már húszmillió forintra pályázhatnak pécsi civil szervezetek és közösségek, s két részre bontották a pályázatot, azokat április 4-ig, illetve augusztus 31-ig lehet benyújtani.

Mint azt Kővári János, az önkormányzat emberi erőforrás fejlesztési bizottságának elnöke a program pécsi sajtótájékoztatóján elmondta, az eddigi sikeres közösségformáló projektek miatt idén dupla annyi pénzt biztosít a város a civil elképzelések megvalósítására.

– Célirányosabb lett a kiírás, azokra a remények szerint többen is pályáznak majd, tavaszi és őszi határidőt szabtak meg, azaz két részletben indulhatnak civil programok – mondta Kővári.

A cél nem változott: élhető és fenntartható városi környezet kialakítását, előremutató tervek megvalósulását várják. Pályázatonként 300 ezer, illetve 500 ezer forintot biztosítanak; utóbbi összeg akkor jár, ha a projekt hosszú távú folyamatot generál, vagy több eseményből álló, illetve hagyományteremtő szándékú.

Újra juthat pénz játszóterekre is
Játszóterekre is lehet költeni

A pályázati kategóriák között szerepel a zöldfelületek növekedését, játszóterek, közparkok felújítását célzó „Zöldülő, tudatos város” címet viselő kiírás. Emellett például városi kisfilmek készítését is támogatná a civil kuratórium, e területen a három legjobb alkotást díjaznák, de a belvárost újratöltő művészeti elképzeléseket is pénzzel ismernék el.

A támogatás intenzitása idén is 90 százalékos, a pályázatokat április 4-ig, illetve augusztus 31-ig lehet beadni; előbbi esetében a megvalósítás május és október, utóbbinál október és az év vége között zajlik.A kiírás a pecs.hu, a www.ckh.hu és a www.okovaros-okoregio.hu weboldalról tölthető le, ezeken az oldalakon találhatóak meg a részletes tudnivalók is.