Milliókat osztanak a fiataloknak Pécsen

Egészen pontosan 3 és 6 millió forintot. Az apropója pedig nem más, minthogy a fiatalok ötleteivel is felpezsdítenék a pécsi gazdasági életet.

Napjainkban Magyarországon egymillió ember dolgozik vállalkozóként, de csak negyedük negyven év alatti. Éppen ezért célozzák meg a fiatalokat – hangzott el a Vállalkozz Itthon Junior! tájékoztató rendezvényén, amit a pécsi városházán tartottak.

– Országosan is elmondható, hogy félnek a fiatalok vállalkozni, mert egyrészt nincs anyagi fedezetük rá, másrészt pedig a bukástól is tartanak. Ez európai jelenség. Mi most mindkettőn változtatni akarunk – mondta Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke Pécsen.

Ezért fontos, hogy a vállalkozó kedvű fiataloknak segítsenek az elindulásban és a kérdéseik megválaszolásában. Mindehhez anyagi támogatást is adnak: két lépcsőben 3 és 6 millió forintra lehet pályázni. A forrás mellett képzést és egyéb szolgáltatásokat is nyújtanak, amelyekkel el tud indulni egy lelkes fiatal álmainak megvalósításában. A magyar program ebben Európában is egyedülálló, hiszen ilyen komplex segítség máshol nem létezik.

Őri László: Pécs épít a fiatalokra
Őri László: Pécs épít a fiatalokra

– Pécs is épít a fiatalokra, akik a következő 5-10 évben meghatározhatják a város gazdaságát és stabilitását – mondta Őri László. Az alpolgármester hangsúlyozta, a pécsi városvezetés évek óta folytat tárgyalásokat azért, hogy azt a kormányzati törekvést meg tudják valósítani, miszerint mindenki dolgozhasson, aki akar. Éppen ezért kis- és középvállalkozások mellett az új, egyéni vállalkozókra is számítanak, akiknek most segítenek, támogatást adnak, azzal a város jövőjét is megalapozhatják – tette hozzá az alpolgármester.

Bővebben itt olvashatunk a lehetőségekről!

A mostani pályázatok és ezzel együtt az Európai Unió támogatási rendszere 2020-ig érhető el – erre már Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője hívta fel a figyelmet.

"Történelmi pillanat, amit meg kell ragadni!" - mondta Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője
Meg kell ragadni a lehetőséget – mondta Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője

– Azt gondoljuk, ha ma nem ragadjuk meg a lehetőséget, akkor megragadhatjuk később. De ez nincs így – mondta Csizi Péter. Az országgyűlési képviselő szerint a köztudatban az él, hogy ez a támogatási rendszer 2020 után is lesz, holott valójában megszűnhet. Tehát ennek alapján kell megragadni a lehetőségeket, s a következő 5-7 évet arra kell fordítani, hogy a pályázati pénzeket munkahelyteremtésre fordítsuk,  nem véletlen, hogy a mostani támogatási rendszer a gazdaság élénkítést célozza meg – hangsúlyozta.

A kutatások egyébként azt bizonyítják, hogy az öreg kontinensen a a fiatalok a legkevésbé vállalkozó szelleműek. Míg Európában a fiatalok egyharmada, addig Ázsiában kétharmada szeretne vállalkozó lenni.

 

 

Hirdetés