Milliós e-cigi fogás Pécsen

Évi 190 ezer forint mehet el cigire

Hétszáz darab elektromos cigarettautántöltőt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy pécsi üzletben, közel másfélmillió forint értékben.

hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Baranya Megyei pénzügyőrei a napokban ellenőrzést végeztek Pécs belvárosában egy elektromos cigarettát és a hozzávaló egyéb kellékeket forgalmazó, webshopként üzemelő cég telephelyén – tájékoztatta lapunkat Bus Szilvia szóvivő.

A próbavásárlás során a pénzügyőröket kiszolgálták, akik kifizették az elektromos cigaretta utántöltőt – úgynevezett E-Liquidet -, az összegről azonban az értékesítést végzők semmilyen adóügyi bizonylatot nem állítottak ki.

A nyugtaadási kötelezettségét elmulasztása mellett az ellenőröket kiszolgáló személyről kiderült, hogy egyszerűsített foglalkoztatott, de az ellenőrzés napjára nem volt bejelentve.

Ezt követően az alagsori helységek és a raktárhelyiség átvizsgálása során 700 darab (eladási áron 1,5 millió forint értékű), egyelőre bizonytalan eredetű, nikotin tartalmú E-Liquid elektromos cigarettautántöltőt találtak, melyet a vállalkozás illegálisan szándékozott forgalomba hozni.

A pénzügyőrök egészségügyi termék hamisítása bűncselekmény gyanúja miatt lefoglalták a termékeket és értesítették a rendőrség munkatársait, akik büntetőeljárást indítottak.

 • berekutcailakos

  A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság 2014. január 8-án kelt 14.Szk.142/2014/43. számú végzésében, részben az Alkotmányra, részben az Európai Bíróság C-140-07. sz. határozatára hivatkozva megállapította, hogy a nikotinos utántöltő NEM GYÓGYSZER, és a korábban erre hivatkozással TÖRVÉNYTELENÜL “lefoglalt nikotinos liquideket a tulajdonos számára visszaadni rendelte. A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs.” A Bíróság az ítélet indokolásában arra is utalt, hogy “az az érvrendszer, mely a nikotin tartalmú elektromos cigaretta liquidet gyógyszernek tekinti, semmiféle szempontból nem állta ki a törvényesség próbáját. Az is elmondható, hogy egy jövőbeni szabályozás során az Alaptörvényben lefektetett közjó érdekében, előnyben kell részesíteni a nikotint is tartalmazó elektromos cigarettát a hagyományos dohánytermékekhez képest.”

  Ennek ellenére tovább folyik az hajsza, beugratós próbavásárlásokkal keresnek ürügyet a további üldözésre.

 • tény!!!

  üzlet neve?

 • DD

  A nikotinos oldatot kell üldözni, arra van ukáz…
  🙂

 • Szekeres András

  Azért azon átsiklotok,hogy nem ad számlát,nincs bejelentve,Ez nam számít?

 • DD

  Nem marhaság, mert a Lézer-Sántha duó, nem tűri a konkurenciát. Hiába van érvényes magyar bírósági ítélet, hogy a nikotinos liquid és patron nem eü-termék, nem gyógyszertermék, hiába vannak érvényes bírósági ítéletek, hasonló tartalommal Németországban, hiába készíti az EU a direktívát, miszerint a nikotinos liqiud és patron nem gyógyszer, nálunk akkor is az marad, mindörökkön örökké….
  Ámen.
  🙁

 • szöcs

  Az eladási ár akkor számit ha megtörtęnt. Adig a beszerzési ár számit.

 • őszintén

  ezek nagyon bolondok. hát nem is esik az egészségügyi termék alá…mi ez a marhaság?