Milliós parkolási büntetés: „Ez van!”

Rendszeresen szervizelik őket

Elkeseredett hangú levélben panaszolta egy pécsi tanárnő, hogy évekkel ezelőtti parkolásainak pótdíjai miatt 1,25 millió forintot követel tőle a Pécsről kiszorított Gámán Kft. Papp Krisztina nincs egyedül.

hirdetés
Porul járt, milliókat kell fizetnie!

A korábban a Pécsi Nemzeti Színházban dolgozó asszony elmondása szerint négyszer parkolt úgy szabálytalanul a belvárosban, hogy nem fizette a pótdíjat. A gyermekeit nevelő nőnek most a cég által megbízott végrehajtó inkasszózta a számláját.

Papp Krisztina nem tagadja, többször előfordult, hogy nem váltott parkolójegyet, de a kirótt büntetéseket befizette. Néhánnyal maradhatott el, de hogy emiatt ekkora összeget kellene fizetnie, csak akkor döbbent rá, amikor szembesült az inkasszóval.

– Felelős vagyok érte, de nem olyan mértékben, mint amilyen büntetést rám kiróttak – mondta.

A tanárnő nem a büntetést, hanem annak mértékét tartja igazságtalannak.

A Gámán Kft. korábban tíz éven keresztül látta el a parkolási feladatokat Pécsen. A cégtől 2011-ben váltak el.

– Ez van – kommentálta tömören a hírt a cég ügyvezetője, Gámán Imre.  Szerinte többször is figyelmeztették a nőt arra, hogy baj lesz, ha nem fizet.

– A kedves ügyfél a füle botját sem mozdította a rengeteg felszólítás, figyelmeztetés után sem. Van egyébként olyan is, aki a végrehajtóra sem reagál, csak akkor kap észbe, amikor viszi az autóját. Itt is ez van – magyarázta lapunknak Gámán.

A Társaság a Közérdekű Adatokért elnöke, Komlódi András több száz parkolós üggyel foglalkozott már, nagy részükben sikeresen védte meg a Gámán Kft.-vel  szemben az embereket. Szerinte azonban ebben az ügyben nem tudnának segíteni.

– Vélhetően, ha körültekintőbben jár el a hölgy, alaposabban átnézi az iratokat és netán jogi segítséget is kér, akkor más lenne a helyzet. Így utólag már nem sokat lehet tenni – mondja Komlódi.

Papp Krisztina esete nem egyedi, közel tízezer hasonló, ha nem is ilyen mértékű eset van jelenleg is folyamatban. Gámán Imre egyébként azt állítja, az ilyen mértékű büntetéseket minidig számos figyelmeztető levél, felhívás előzi meg, de ezeken felül még a bíróság és a végrehajtó is küld dokumentumokat, amelyekből kiderül, pontosan miért és mennyivel tartoznak a cégnek.

A pórul járt tanárnő részletes levelét és történetét elolvashatja az Elmondom rovatban.

 

 • Incifinci 103

  NÉVTELEN-nek üzenem,hogy keresse meg a Cselényi Lacit!!!

 • Névtelen

  lehetséges ijen,7140ft bol lett 79 677ft.gámán kft töl kapott felszólitás. kihez is forduljak ez ügyben. ez elképesztő amit müvelnek az emberekkel,szégyen gyalázat.

 • jogász

  Azért a társaság ügyvezetőjének reagálása felháborító: “többször figyelmeztették, hogy baj lesz ha nem fizet”
  mert ő pontosan tudja, amit a legtöbben nem:
  küldik a leveleket igen, a gépjármű-nyilvántartóban bejelentett lakcímre…ha valaki elköltözik, és a lakcím-nyilvántartóban ezt bejelenti, attól még a parkolási felszólításokat nem oda fogja kapni..hanem a gépjármű-nyilvántartóban bejelentett korábbi címére…mert ők (állítólag) onnan tudják megnézni.
  a okmányirodában azt nem közlik senkivel, amikor költözik és az új lakcímet bejelenti, hogy nem elég ám ide ..menjen odébb egy ajtóval a gépjármű-nyilvántartóba is….
  ezért tömeges jelenség ez, mint a cikkben, és köze nincs az emberek felelőtlenségéhez….a Gámán és a hasonló cégek meg jól kihasználják ezt a szabályozást…és jól megszedik magukat belőle

 • palotás

  Vén!
  Hallgatnánk ott hogy hangzik?A……………

 • incifinci 103

  …hát,igen ez van !SAJNOS! Vagyunk még egy páran akiket ,,könyörtelenűl és jogtalanul,,büntetett a GÁMÁN kft.
  Krisztina,megkérem irjon erre az email cimre!Köszönettel:SORSTÁRS

 • vén

  A …. is van egy levél, de ott egészen másképp hangzik a történet.

 • baltazár

  Ez felháborító!
  Azért mert valaki nem fizeti be a parkolási díjat, elvehetik az autóját vagy milliós büntetést kell fizetnie????
  És erre azt mondja a szarházi, hogy “ez van”!
  Dunába vele!!!!!!!!!!!!!