Minden kertvárosinak van karácsonyfája

Szombat délelőtt Csizi Péter országgyűlési képviselő segítségével díszítették fel a Nevelési Központnál felállított Mindenki Karácsonyfáját. A politikus megköszönte a Mikulás nélkülözhetetlen közreműködését abban, hogy”idő előtt” juthattak hozzá a városrész lakói a keresztény ünnep egyik jelképéhez.

Nagyon jó napjuk volt a kertvárosi csemetéknek, hiszen a Mikulás hathatós közreműködésével gyermekprogramok keretében adták át a Mosolymanó Családi Központ szervezésében a Kertvárosban felállított Mindenki Karácsonyfáját.

hirdetés
csizip6
Csizi Péter a kislányával érkezett.

A fenyő feldíszítése előtt a kislányával, Csengével érkező Csizi Péter parlamenti képviselő köszöntötte a szép számmal megjelent kicsiket és szüleiket.

csizip5
Közös fotó a Mikulással.

– Nagy megtiszteltetés, hogy Kertvárosban köszönthetjük a Mikulást egy olyan nagy út előtt, amit ma éjjel fog megtenni szerte a világban. Ezt a karácsonyfát is neki köszönhetjük. Ez a fa már a második alkalommal mutatja, hogy közösség épül Kertvárosban. Évtizedek óta nagyon sokan lakunk itt, de a közösségi élet eddig nem nagyon volt sikeres, de nagyon sokan dolgoznak azon, hogy közösségi élet legyen itt hétről hétre. Ez a fa azt szimbolizálja, hogy Kertvárosban egyre erősebb közösségi élet van, egyre jobb a lakók együttműködése – üdvözölte az egybegyűlt családokat a politikus.

csizip1
A kicsik nagyon örültek az ajándékoknak.

A képviselő ezután előbb ajándékokkal lepte meg az összesereglett gyermekeket, majd a Mikulással közösen néhány díszt helyezett fel a mintegy tíz méter magas fenyőfára.

csizip4
Egy kis segítség elkél a díszítés során.

A Mosolymanó Egyesület által szervezett szombati kertvárosi advent során használt gyerekruhák és játékok börzéjét tartották a Nevelési Központ aulájában, a kicsik játszóházban és kézműves-foglalkozásokon vehettek részt, míg a Csontváry-sétányon adventi vásárt rendeztek, amely során meleg teával és mézeskaláccsal vendégelték meg a városrészben élő pécsieket.

hirdetés

Hirdetés