Mindenki levelet kap az adósságról

Péntek estig minden pécsi polgár egy tájékoztató levelet talál majd a postaládájában, melyben a városvezetés, valamint a Fidesz tudatja a város lakóival, hogy honnan indultak, hova érkeztek és milyen irányba tartanak.

hirdetés

A csütörtöki sajtótájékoztatón Csizi Péter, Pécs alpolgármestere és Hoppál Péter, pécsi országgyűlési képviselő ismertették, hogy a tájékoztató levél tartalma elsősorban arra a nagy teherre irányul, amit a város adósság formájában örökölt meg a szocialistáktól.

– Minden probléma az adósságra vetíthető vissza – mondta Csizi Péter. – Páva Zsolt 1998-ban pár százmillió forintos teherrel adta át a városvezetést a szocialistáknak, amikor 2009-ben visszavette, már 33 milliárd forint adósságállománnyal szembesült. Ez azt jelenti, hogy minden pécsinek 216 ezer forintnyi adóssága keletkezett.

Az állami adósságátvállalásnak köszönhetően azonban az adósságállomány hetven százalékkal csökkent, vagyis 85 ezer forint alá esett le. Ám, január elején ezt is átvállalják a pécsi önkormányzattól, a pécsiektől – hangzott el a tájékoztatón.

– Azt látjuk, hogy a magyar kormány partnere a pécsieknek, sok esetben több milliárd forinttal támogatta őket, nem pedig plusz terheket rótt rájuk – hangsúlyozta Csizi Péter. – Éppen ezért a levélben felhívjuk arra is a figyelmet, ha nem sikerül kormányon maradnunk, akkor gyakorlatilag visszatérünk az eredeti állapotokhoz.

fidesz sajtótájékoztató1
Péntek estig 64 ezer háztartáshoz jut el a levél

Hoppál Péter kifejtette, az egyik legnagyobb probléma, hogy lassan halad a város gazdaságának fejlesztése éppen a szocialistáktól örökölt rekord méretű adósság miatt. E mellett problémát jelentettek a magas rezsidíjak is.

– A pécsi háztartások terhei a kormányzati rezsicsökkentési programnak köszönhetően éves szinten százezer forinttal csökken – tette hozzá Hoppál Péter.

Hozzátette: anno a szocialisták hárommilliárd forintot meghaladó jutalmat osztottak szét a városházán, amiből ők maguk is részesültek.

– Többször hallhattuk a baloldali vezetőktől azt is, hogy nem támogatják a rezsicsökkentés jelenlegi formáját, tehát, ha a baloldal kerül hatalomra, a pécsiek elveszítik a rezsicsökkentést, azonban mi kitartunk a rezsi- és adócsökkentés politikája mellett.

A tájékoztató levelet 64 ezer pécsi háztartáshoz fogja eljuttatni a Magyar Posta. A kiadvánnyal kapcsolatos költségeket a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség állja.

 • bubu

  Éppen jó gyújtósnak a fához, köszönöm a támogatást!

 • nemhiszemel

  Kinek lesz jövőre adócsökkentés?Az ingatlanadó az égben.háromlakásos családi ház,három család lakja, / szülők, és gyerekei a családjukkal /de egy néven szerepel,évi 62 ezer forintos adó.Ez már úgy néz ki luxusnak számít.

 • Magyarország , Én igy szeretlek !

  Bele néztem a zsebembe és……

 • Mese!

  Köszönöm szépen a tájékoztatást, hogy mi volt és ma mi van.
  Eddig is amit kaptunk levelet az egyenesen landolt a kukába.
  Már nem hiszünk a mesében! Ezt a pénzt amit a levelekre fordítottak,
  inkább adnák oda az éhező gyerekeknek, vagy csökkentsék az ÉPÍTMÉNY ADOTT! Most jobban élünk mint négy évvel ezelőtt?

 • Kérésem

  azoknak a politikusoknak, azoknak a vezetőknek kellene megküldeni a levelet, akik tehetnek az adósságról, akiknek a jó munkája benne van az eredményben. Én, aki nem voltam sosem döntéshelyzetben, ledolgoztam az életem, súlyos betegen visszamentem dolgozni, és elintézték, hogy az út szélére kerüljek, 29.000 Ft-ot kapok, én nem kérek a levélből, szégyelljék magukat azok, akik régen és ma is nagy pénzt vesznek fel azért a munkáért, amivel másokat tesznek tönkre, itt gondolok a rokkantak és rehabilitáltakat ért ellehetetlenítésre.

 • papírkutyának

  a rezsicsökkentést az fizeti meg, aki dolgozik, adózik. lehet, hogy pár ezer forinttal kevesebb marad a pénztárcámban, de az adóemelésekkel ez kimegy a zsebemből, ráadásul másra nem jut pénz a szolgáltatók állami dotálása miatt (különben csődbe mennének).

  gondolkodj egy kicsit, a mai világban nem ártana. s mielőtt megkapom a szokásos agyhalott-zombi választ: nem, nem hiszek abban, hogy az mszp jobbat csinálná, egész egyszerűen a káoszba navigáljuk magunkat ezzel a szocialista-populista, a politikai kommunikációra építő politikával.

 • Papírkutya

  Aki nem kéri a rezsicsökkentést, jelezze a szolgáltatónak vagy utalja annak, aki örül pár ezer Ft mínusznak is.

  Az adják az éhező gyerekeknek, vagy vegyenek lélegeztetőgépet baromságokat meg el kell felejteni. Ebnnyi erővel ne legyen színházi előadás, Forma1, tűzijáték, ünnepi díszek mondjuk az Árkádban, mert amit arra költenek, azt adhatnák az éhező gyerekeknek is. Sőt ne költsünk se sportra, se kultúrára, mert az a pénz jól jönne lélegeztetőgépre, jutna minden emberbnek egy hordozható, hátha lélegeztetni kell majd.

  Sajnos a tényeket ismételni kell, mert sokan feledékenyek és nem látják az okot és az okozatot. Ha nagyon közönségesen és egyszerűen akarnám megfogalmazni, akkor szocik és a liberálisok hatalomra jutva telesz*rnak mindent, amit az után jövő polgári/jobboldali kormánynak kell ellapátolnia nehéz munkával. Persze közben az oda piszkítók meg mutogatnak, hogy miért ilyen nehéz, miért nincs ez, miért nincs az.

  Attól, hogy unalmas vagy sokadszorra ismételik, még tény: a szocik verték adósságba a várost és vették fel a jutalmakat. Nem kellene meg nem történtté tenni.

 • pécsi

  Nem mindenki kap rezsicsökkentést. Vannak, akik fával, szénnel, olajjal vagy semmivel sem fütenek. Velük mi lesz? Ez egy diszkrimináció velük szemben. Amit a levélre költenek, adják oda a z éhes gyermekeknek. Az én adómból ne herdáljanak, hanem hasznos dologra forditsák. Én a rezsicsökkentéssel együtt ezt a két fazont szeretném elvesziteni leginkább, ha a baloldal kerül hatalomra. Elég volt a sok mellébeszélésből és a hazudozásból.

 • nyugdíjas

  Csizi és Hoppál a sok papirt használja más célra!