Mindent a négynapos hétvégéről

Előttünk a négynapos hétvége és az ünnepek kellemes kikapcsolódást nyújthat bárki számára. Nézzük, milyen változások lesznek a tömegközlekedésben, a nyitvatartásokban – minden, amit tudni érdemes a hosszú hétvégéről. 

hirdetés


A négynapos hétvégén munkaszüneti nap lesz péntek, vasárnap és hétfő is. Ez alapján rengeteg minden megváltozik.

Csütörtökön és kedden a helyi járatú buszok rendes, munkanapi menetrend szerint közlekednek, azonban némi változás így is van egyes járatoknál, erről az Biokom oldalán lehet tájékozódni: KLIKK!

Pénteken, vasárnap és hétfőn az autóbuszok a munkaszüneti napra meghirdetett menetrend szerint közlekednek, míg szombaton a szabadnapra meghirdetett menetrend az érvényes.

A távolsági buszok pénteken, vasárnap, hétfőn munkaszüneti, szombaton szabadnap szerint közlekednek. A módosított menetrendekről az alábbi oldalon lehet tájékozódni: KLIKK!

A húsvéti hosszú hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje is. Egészen briliáns módon sikerült megszervezni a dolgot. Íme: csütörtökön pénteki, pénteken szombati, hétvégén az ünnepnapi, hétfőn vasárnapi, kedden a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Ha nem volt még elég, akkor KLIKK a menetrendért!

A boltok pénteken, vasárnap és hétfőn is zárva tartanak, ezért a nagybevásárlásra készülőknek csütörtökön, vagy szombaton van lehetőségük beszerezni az ünnepekhez szükséges betevőket. Szóval, irány vásárolni, mert úgyis kifosztják a boltokat az emberek.

A belvárosi bevásárlóközpont is zárva lesz pénteken, vasárnap és hétfőn, szombaton az általános nyitvatartási rend szerint, reggel héttől este kilencig látogatható az áruház.

A Pécs Pláza üzletei szintén csak szombaton nyitnak ki, de a mozi az ünnepek alatt is nyitva tart (az ételudvar viszont vasárnap és hétfőn sem nyit ki). A színházakban is lesznek előadások, illetve az Uránia mozi is várja a nézőket, a benzinkutak és a nonstop üzletek az ünnepek alatt is nyitva lesznek.

Ahogy arról korábban írtunk, Pécs országszerte is ott van a tíz legkedveltebb város között, a hosszú hétvége megnöveli a város turisztikai forgalmát is.

A programokról itt írtunk bővebben: KLIKK!