Minipark lesz a vasútállomás mellett, amelyről máris pereg a festék

Kisebb zöldfelületet alakítanak ki hamarosan a pécsi vasútállomás nyugati részén, az egykori falatozó és büfé helyén. A MÁV szerint ugyanis jövőre padokkal, térburkolattal ellátott kis parkban várhatjuk a vonatok érkezését.

hirdetés

Hónapok óta csúf látvánnyal szembesülhetünk a pécsi vasútállomáson. A pályaudvar legnagyobb része ugyan megújult, de az épülettömb nyugati oldalán, egykor egy falatozónak és egy büfének helyet adó épületrészt lebontottak, s az immár üresen álló telket palánkokkal vették körbe a nem éppen szemet gyönyörködtető állapotban lévő helyszínen.

Bár az épüet megújult már jó ideje, a mellette lévő terület borzalmasan néz ki.

resti, hl2
Így néz ki közelről a lebontott terület. Minipark lesz a helyén

A MÁV kommunikációs igazgatósága szerint “a végleges állapot egy kis zöldterület lesz padokkal, térburkolattal. A kialakítására folyamatban van a közbeszerzés. A munkák várhatóan 2017 első negyedévében folytatódnak és tavasszal fejeződnek be.

Kispál és a Borz annak idején így dalolt arról, hogy a vonatra várni milyen jó dolog:

“Egyedül járok s nem messzire,
De ez még nem baj, mer’ így is jó.
De megnézném a házad fákkal,
A vonatodra várnék, mert várni jó.”

Kispál és a Borz – Egyedül járok

Bízzunk abban, hogy 2017 tavaszára valóban rendbe teszik és megszépül az érintett terület, csakúgy, mint a frissen felújított épülettömb azon részei, amelyekről a tavaly októberi átadás után már potyog le a vakolat. A mintegy másfél milliárd forintból megújult és modernizált főépület egyes szakaszain ugyanis alig több mint fél év elteltével szemmel láthatóan mállik le a festék.

resti, hl3
Nem szép látvány a palánksor

A MÁV erre a felvetésre mindössze annyit válaszolt, hogy már jelezték festéklepergést a kivitelezést végző vállalkozásnak, amely a javításokat garanciálisan elvégzi várhatóan idén ősszel. Jelenleg a javítandó felületeket mérik fel.