Mocskos trükkel lopják a kocsikat

Nem is egyszer, hanem többször is meglopják áldozataikat. A sunyi tippadók pedig tízezreket is zsebre tehetnek. 

hirdetés

A közelmúltban ellopták egy férfi aktatáskáját, méghozzá úgy, hogy abban benne volt a sluszkulcsa is. A férfi persze kiakadt, hogy elvitték a táskáját a benne található érékekkel, viszont azt eleinte furcsállta, hogy a tolvaj hozzá sem nyúlt a táskája mellett lévő laptopjához.  Csak később világosodott meg előtte, hogy tulajdonképpen az autójára pályáztak.

– Nem volt új a kocsi, de rögtön elmentem a szervizbe, ahol kértem, hogy csinálják meg a zárcserét – mesélte a neve elhallgatását kérő pécsi. – A szerviz azonban ezt nem rögtön tette meg, hanem több napos határidőt adott a munkára.

Arra nem is gondolt, hogy folyamatosan figyelhetik a tolvajok,  így a lopás után még használta az autót. A bűnözők viszont sarkában lehettek, mert végül a kocsit a saját kulcsával lopták el a saját házától.

A férfi természetesen rendőrséghez fordult, újra!

A rendőrség a nyomozás miatt nem tudott bővebb felvilágosítást adni az esetről, de arról sem, hogy értesüléseink szerint az elmúlt időszakban 4 autót loptak el  ilyen módszerrel Pécsen.

Egyébként a tolvajok kedvelt célpontjai a Suzukik, Volkswagenek, legtöbbször nem is a legújabb modelleket viszik, hiszen bontott állapotban sokkal könnyebben tudnak túladni a lopott kocsi alkatrészein.  Úgy tudjuk, hogy a Pécsen nemrég eltűnt négy autó is e két márka közül került ki.

Pécsen egyébként az elmúlt években ugyan csökkent az autólopások száma –  hiszen 2009-ben 33, 2010-ben 36,  2011-ben  31, 2012-ben 36, míg 2013-ban 16 esetet regisztráltak -, de 2014-ben mintha ez a tendencia megfordulna, miután idén autólopás és “gépjármű önkényes elvétele” miatt már 24 esetben kellett intézkedniük a zsaruknak.

[note note_color=”#66b0ff”]Az autovadasz.eu honlap készített egy nem hivatalos statisztikát arról, melyek a legkedveltebb kocsik tolvajok körében. Mindezt az elmúlt négy évben az oldalukra feltöltött ellopott kocsik alapján állították össze. Ez alapján metálszürke, ezüstszürke színű Suzukikat viszik leginkább, utánuk jönnek a Volkswagenek, Opelek, Renault-ok, Toyoták. A honlap arra is figyelmeztet, hogy kis- és középkategóriás autók a kelendőek. A járműveket nem értékesítik egészben, hanem az orgazdák általában alkatrészekre bontják azokat, majd így adják el.[/note]