Mosni is fognak az új kukásautók

kukásautó9

hirdetés

Új rendszerhez új járműveket vásárolt a Biokom: a régióban összesen több mint ötven, Pécsen mintegy húsz vadonatúj kukásautó áll forgalomba. Ezek fogják vinni a szelektíven gyűjtött hulladékot, sőt egyik-másik arra is alkalmas, hogy kimossa a paneleknél lévő ezer literes edényeket.

A volán mögött ülve, a gépet vezetve próbálta ki Páva Zsolt polgármester a Biokom nemrég vásárolt vadonatúj kukásautóinak egyikét csütörtökön. A cég a 16 milliárdos Mecsek-Dráva Programban vásárolt új járműveket. A kocsik felépítményét és kiegészítőit Pécsen, pécsi dolgozók állították elő – hangsúlyozta a polgármester, míg a teherautókat Magyarországon szerelték össze, rajtuk egy „Tiszta Pécs!” felirat díszeleg.

kukásautó3

– Ez egy újabb lépés azon az úton, amin elindultunk: a pécsi erőmű megújuló energiaforrásokat használ, korszerűsítjük a buszparkot, bicikliutakat építünk, az új járművek pedig a pécsiek szelektív hulladékát viszik majd el a korábbi kocsiknál jóval kevesebb káros anyag kibocsátása mellett – mondta Páva Zsolt.

kukásautó11

Kiss Tibor, a Biokom Nkft. ügyvezetője úgy fogalmazott, a régi gépeiktől megszabadulnak, azokat eladják. Az új kocsik várhatóan már július végén munkába is állnak.

kukásautó6