Mosógépcsere: máris leállítják

Forráskimerülés miatt kedden déltől szüneteltetik a mosógépcserére irányuló pályázatok benyújtásár a dél-dunántúli régióban, így Pécsen is. Országosan félmilliárd forintra lehet egyébként pályázni, s az öreg gépek kiváltásakor az új berendezés árának a felét is az állam vállalja.

hirdetés

Pár napja előre szóltunk olvasóinknak, hogy gyorsnak kell lennie annak, aki új mosógépet szeretne olcsón. Mint megírtuk, féláron juthatott géphez az, aki elég gyors, van okmányirodában elintézett ügyfélkapus regisztrációja. A Nyugat-Dunántúlon egy nap alatt leállították a programot forráskimerülés miatt múlt héten.

Pécsen, Baranyában és a régióban hétfőn nyitották meg a pályázatot, de itt is ugyanez a helyzet, legfeljebb kedden délig lehet beadni a pályázatokat.

Fél napig lehetett pályázni...
Fél napig lehetett pályázni…

A jelentkezőknek rendelkezniük kell, kellett az interneten elérhető Ügyfélkapu-hozzáféréssel, amelyet a kormányablakoknál – például a Kossuth téri okmányirodában vagy a Szántó kovács János utca 1. alatt – lehet intézni hétköznaponként; pénteken 8 és 16 óra között.

Mint megírtuk, kecsegtető ajánlattal állt elő az állam a minap, hiszen 500 millió forintos támogatást ajánlott olyan mosógépekre, amelyekkel a korábbi berendezéshez képest minimum 10 százalékos energiamegtakarítást lehet elérni.

Múlt héten mind a pécsi és környező kormányablakoknál, mind az okmányirodában azt mondták lapunknak, hogy már a hét elejétől őrület volt a hivatalokban, rengetegen akarnak Ügyfélkapu-hozzáférést, s szinte kivétel nélkül mindenki a mosógépcsere miatt. Időpontot kérni nem kell, de tanácsos annak, aki nem akar hosszú sort kivárni.

A pécsi kereskedők hatalmas készleteket halmoztak fel, a hét közepén például egy-egy nagyobb elektronikai bolt tucatszám raktározta a gépeket.