Buszok, vonatok, nyitva tartás!

A városban a következő két hétben teljesen felfordul a megszokott rend, hiszen aki tehette, év végére időzítette a szabadságát, ráadásul a következő időszakban a 10 munkanap helyett mindössze 5 lesz. Rengeteg változás lesz a menetrendekben, a nyitvatartási időkben. Összeszedtük mire kell számítani. 

hirdetés

[box title=”Másképpen megy a MÁV “]

Nagyon oda kell figyelni a MÁV menetrendjére, mert például kedden pénteki, szerdán szombati, 25-étől 27-éig az ünnepnapi  lesz a menetrend, szilveszterkor pénteki, január elsején pedig a szombati   rend alapján közlekednek majd a vonatok.  Részletekért KLIKK!

[/box] [box title=”Volánnál is komoly változás lesz “]

Nem lesz sokkal egyszerűbb a távolsági buszok közlekedése sem, miután 24-e szabadnap lesz, karácsony és január 1. munkaszüneti nap, de 25-én lesznek “korlátozások” a menetrendben, ahogyan a munkanapnak számító 31-én is. Részletekért KLIKK!

[/box] [box title=”Tüke Busz külön menetrenddel“]

A pécsi tömegközlekedésben is rengeteg változás van, több vonalon is. 24-én az utóbuszok 15:35-ig a szabadnapra meghirdetett menetrend szerint közlekednek. Ezután csak bizonyos buszok indulnak csak el, nagyobb időközönként, de lesznek még éjszakai járatok is. Karácsony két napján, valamint a hétvégén szabadnapi menetrend lesz, ahogyan 31-én  is, de éjjel lesznek rendkívüli járatok is, valamint 23 órától akár negyedóránként is mennek majd a buszok a főbb útvonalakon.

A városi buszos vállalat menetrendje megtalálható a hétfői Pécsi Hírekben, de online is elérhető a cég honlapjáról.   Részletekért KLIKK!

[/box] [box title=”Ingyenes lesz a parkolás“]

December 24. reggel 8 óra és január 5. reggel 8 óra között a város parkolózónáiban mindenhol ingyenes lesz a várakozás. A Biokom ügyfélszolgálata egyébként 24-től 28-ig és 31-től január 2-ig zárva lesz.

[/box] [box title=”Ügyeletek, nyitva tartások “]

A kórházi ügyeleti helyekről ITT és ITT tájékozódhat, az állatorvosi ügyeletekért kattintson IDE. A boltok többsége karácsonykor és január elsején zárva lesz, valamint a vendéglátósok közül is lesznek, akik zárva tartanak az ünnepek alatt.  Benzinkutat, éjjel-nappali boltok viszont nyitva lesznek, de a Pécs Pláza, az Árkád, a Metro, az Interspar 24-én és 31-én, a Tesco pedig 24-én rövidebb ideig lesz nyitva.

[/box]